اولین تولید کننده سقف یو پی وی سی در ایران !
در این راهنمای جامع، به بیان معایب سقف فلزی میپردازیم. از نصب و نگهداری تا نگرانیهای مربوط به تاثیر آب و هوا را بررسی میکنیم. با دانستن این چالشها و داشتن اطلاعات کافی، آماده خواهید شد تا از ایجاد این مشکلات احتمالی در سقف فلزی خود جلوگیری کنید.
قبل از بررسی معایب سقف فلزی باید بگوییم که این پوششها به دوام، طول عمر و تطبیقپذیری معروف هستند. به همین دلیل برای ساختمانهای مسکونی، تجاری و صنعتی کاربرد زیادی دارند. این سقفها اگر از فلزات باکیفیت مانند فولاد، آلومینیوم یا مس ساخته شده باشند، میتوانند در شرایط آب و هوایی سخت نیز مقاومت کنند. در بارندگی، باد یا گرمای شدید، در صورت نصب صحیح، میتوانند محافظت نسبتا خوبی ایجاد کنند.
علاوه بر این، ورقهای فلزی سقفی در برابر آتش مقاوم هستند و خطر آسیب یا تخریب ناشی از آتشسوزی را کاهش میدهند و اغلب از مصالح سنتی سقفی دوام بیشتری دارند. آنها همچنین سازگار با محیط زیست هستند، زیرا میتوانند در پایان عمر خود بازیافت شوند. مهمترین مزیت سقفهای فلزی وجود ظاهر شیک و رنگهای متنوع است که میتوانند زیبایی سقف و ظاهر هر ساختمانی را افزایش دهند.
در این مقاله به بررسی مفصل مشکلات و معایب سقف فلزی / گالوانیزه خواهیم پرداخت.
با توجه به مزایای خوبی که در بالا ذکر کردیم، سقفهای فلزی ایرادات قابل ملاحظهای نیز دارند. آنها از مشکلاتی که در طول زمان ممکن است ایجاد شود مستثنی نیستند. در زیر به بررسی مشکلات سقف فلزی و روشهای جلوگیری یا رفع آنها در ساختمان خواهیم پرداخت.
نصب بد سقف فلزی میتواند عواقب قابل توجهی برای مالکان و ساکنین خانهها و بخصوص سولههای صنعتی داشته باشد. چالشها و خطرات مرتبط با نصب ناصحیح به دلیل مقیاس و پیچیدگی بیشتر در پوشش سقف صنعتی یا تجاری بزرگتر میشوند. یکی از رایجترین معایب ناشی از نصب نامناسب سقف فلزی، به خطر افتادن عایق رطوبتی آن است. سقف های فلزی صنعتی باید دارای فلاشینگ و آببندی مناسبی برای جلوگیری از نفوذ آب باشند. فرض کنید این اجزای حیاتی به درستی نصب نشدند یا شکافها و مشکلاتی در سقف فلزی وجود دارد. در آن صورت، نشتی و چکه منجر به آسیب اموال، اختلال در عملیات صنعتی و و افزایش هزینهها میشود.
علاوه بر این، یک سقف فلزی که به درستی نصب نشده است به سختی میتواند در برابر شرایط آب و هوایی سختی که ساختمانهای صنعتی اغلب با آن مواجه هستند، مقاومت کند. اتصالات ناکافی یا شل، تراز نامناسب پانلها یا انبساط و انقباض سقف فلزی در اثر نوسانات دمایی میتواند منجر به شل شدن یا جدا شدن پانلها هنگام بادهای شدید، طوفان یا بر اثر بار سنگین برف شود. در نتیجه نه تنها انسجام سقف را به خطر میاندازد، بلکه برای ساکنان و ساختمانهای مجاور نیز خطراتی را به همراه دارد.
مقاله مرتبط: 11 اشتباه رایج در نصب سقف
نشتی سقف فلزی میتواند یکی دیگر از معایب و موضوعات نگران کننده برای صاحبان ساختمان باشد. در حالی که سقفهای فلزی به طور کلی بادوام شناخته میشوند، عوامل متعددی میتواند با گذشت زمان باعث نشتی آن شود. همانطور که قبلا ذکر شد یکی از این دلایل، نصب اشتباه سقف است. ترکها و سوراخها، آببندی ناکافی اطراف فلاشینگ یا نصب ناتراز پانلها میتوانند باعث نفوذ آب و نشت در هنگام بارندگی یا طوفان شوند.
یکی دیگر از دلایل احتمالی نشتی سقف فلزی، آسیب یا خرابی سقف در اثر عوامل محیطی است. با گذشت زمان، سقفهای فلزی ممکن است به دلیل قرار گرفتن در معرض شرایط آب و هوایی شدید، اشعه ماوراء بنفش و نوسانات دما، دچار ساییدگی و پارگی شوند. این منجر به خوردگی، زنگزدگی یا ضعیفشدن درزها و اتصالات شده که در نهایت منجر به نفوذ آب میشود.
شناسایی دقیق منبع برای رفع معایب نشتی سقف فلزی ضروری است. این را میتوان از طریق بازرسی حرفهای سقف و متخصص سقفهای فلزی انجام داد. پس از شناسایی منبع، میتوان تعمیرات مناسبی را مانند آببندی شکافها، تعویض پانلهای فلزی آسیب دیده، یا اعمال پوششهای محافظ برای جلوگیری از خوردگی بیشتر انجام داد.
اقدامات پیشگیرانه همچنین میتواند به کاهش خطر نشتی سقف فلزی کمک کند، مانند تعمیر و نگهداری منظم، از جمله تمیزی و شستشوی سقف، بازرسی فلاشینگها و آببندی، و رسیدگی سریع به هر گونه مشکلی که میتواند به افزایش طول عمر سقف و به حداقل رساندن احتمال نشتی کمک کند.
خوردگی سقف فلزی به دلایل مختلفی میتواند رخ دهد و دانستن این عوامل برای پیشگیری و رسیدگی به این موضوع ضروری است. در اینجا به چند دلیل رایج برای خوردگی سقف فلزی میپردازیم:
قرار گرفتن دائمی در معرض رطوبت، چه ناشی از باران، برف یا رطوبت زیاد، میتواند خوردگی سقف فلزی را تسریع کند. آب به عنوان یک کاتالیزور عمل میکند و باعث اکسیداسیون و تجزیه سطوح فلزی میشود.
سقفهای فلزی می توانند با مواد شیمیایی که به خوردگی کمک می کنند، در تماس باشند. به عنوان مثال، اگر مواد خورنده مانند کودها، آفت کشها یا مواد پاک کننده با سطح فلز تماس پیدا کنند، می توانند فرآیند خوردگی را شروع یا تسریع کنند.
مرتبط: سقف مقاوم در برابر مواد شیمیایی و آلایندهها
تهویه ناکافی در زیر سقف فلزی می تواند رطوبت را به دام بیندازد و سطح رطوبت را افزایش دهد. تجمع رطوبت و تراکم می تواند یک محیط ایده آل برای خوردگی ایجاد کند.
سقفهای فلزی در مناطق ساحلی یا مناطقی که نمکهای یخزدا در جادهها استفاده میشود بیشتر در معرض خوردگی هستند. نمک موجود در هوا یا تماس مستقیم با سطوح فلزی با نمک میتواند خوردگی سقف را تسریع کند.
از دیگر مشکلات ورقهای سقف فلزی خوردگی گالوانیکی است و زمانی اتفاق میافتد که یک فلز پس از تماس با فلز دیگر و نوع خاصی از الکترولیت مانند آب، دچار خوردگی شود. اغلب منجر به زنگار و پوسیدگی میشود و میتواند یک منطقه کوچک یا کل سطح سقف را تحت تأثیر قرار دهد.
یکی از رایجترین معایب سقف فلزی که در کاهش طول عمر آن به شدت تاثیر می گذارد، خراش سطح است. خراش یا فرورفتگی بر روی سطح سقف فلزی میتواند فلز زیرین را در معرض خوردگی قرار دهد. این مناطق آسیبپذیر بیشتر در معرضخوردگی هستند، به خصوص اگر به موقع تعمیر نشوند.
سقفهای فلزی اغلب با پوششهای محافظ مانند رنگ یا درزگیرها یا فرایند گالوانیزاسیون پوشانده میشوند تا از خوردگی جلوگیری کنند. نکته قابل توجه آن است که سقف فلزی گالوانیزه با کوچکترین بی توجهی به هنگام حمل و نقل و نصب، دچار خراش و اکسیداسیون و در نتیجه زنگزدگی میشوند.
ممکن است پس از بارش باران متوجه اولین عیب سقف فلزی شده باشید. سقفهای فلزی – و همچنین سقف فایبرگلاس – میتوانند در مقایسه با سایر مصالح سقفی، سروصدای بیشتری داشته باشند. به ویژه در هنگام باران شدید، تگرگ یا زمانی که شاخهها روی سقف میافتند. ورقهای فلزی معمولاً سختتر از سایر مصالح سقفی هستند. در نتیجه، وقتی باران یا تگرگ به سطح برخورد میکند، میتواند صدای بلند و قابل توجهی ایجاد کند.
سقف های فلزی به جای جذب صدا، تمایل به انعکاس صدا دارند. این بدان معناست که سروصدایی مانند قطرات باران یا ریزش شاخهها، بیشتر در داخل ساختمان شنیده میشود. طراحی سقف و نوع لایه زیرین استفاده شده میتواند بر میزان صدا تأثیر بگذارد. یک لایه عایق در زیر سقف فلزی میتواند به کاهش صدا و کاهش نویز منتقل شده به داخل ساختمان کمک کند.
یکی از نکات منفی سقف فلزی که آن را به یکی از مهمترین معایب تبدیل می کند، منبسط و منقبضشدن ورقها با نوسانات دما است. فرض کنید در سقف فلزی تمهیدات لازم را جهت جلوگیری از انبساط و انقباض ورقها در نظر نگرفتهاند. در این صورت، میتواند منجر به فشار ورقها روی هم (جدا شدن پنلها) شود، که نتیجه آن کمانش، تاب برداشتن یا شلشدن بستها است.
وقتی سقفهای فلزی در معرض گرما و نور خورشید قرار میگیرند، منبسط میشوند، یعنی انبساط حرارتی. این انبساط به این دلیل رخ میدهد که گرما باعث افزایش اندازه فلز میشود. انبساط میتواند قابل توجه باشد، به خصوص برای سطوح بزرگ سقف. پانلها یا ورقهای فلزی از نظر طول و عرض منبسط میشوند که میتواند به بستها، درزها و سایر اجزای سیستم سقف فشار وارد کند.
به طور مشابه، وقتی سقفهای فلزی در معرض سرما و در دماهای پایین قرار میگیرند، منقبض میشوند، برای مثال به هنگام شب یا در آبوهوای سردتر. انقباض با سرد شدن فلز و کاهش اندازه آن اتفاق میافتد. این انقباض میتواند باعث انقباض پانلهای فلزی شود که به طور بالقوه منجر به ایجاد شکاف بین پانلها یا فشار بر روی سیستم سقف میشود.
به طور کلی، انبساط و انقباض حرارتی میتواند مشکلات زیادی در سقف های فلزی ایجاد کند و این از جمله معایب مهم آنهاست. برای مثال، اگر سازگاری با تغییرات ناشی از دما از قبل در سقفهای گالوانیزه طراحی یا نصب نشده باشند؛ میتوانند منجر به مشکلاتی مانند فرسایش اتصالدهندهها، شلشدن پانلها یا شکافهایی شوند که به آب امکان نفوذ میدهد. چرخههای مکرر انبساطی و انقباضی با گذشت زمان میتوانند منجر به تخریب آببندها، فلاشینگها و سایر اجزای سقف شوند.
امکان حرکت – طراحان و نصابان سقف فلزی باید انبساط و انقباض حرارتی را قبل از اجرا در نظر بگیرند. این ممکن است شامل ایجاد فاصله یا استفاده از بستها و گیرههای مخصوص باشد که امکان حرکت را بدون به خطر انداختن انسجام سقف فراهم میکنند.
مفاصل انبساط – نصب لولاهای انبساطی در پوششهای سقف فلزی بزرگ میتواند به کاهش حرکت سقف در اثر تغییرات دما و کاهش فشار کمک کند. این اتصالات انعطافپذیری را افزایش داده به فلز اجازه میدهد بدون ایجاد آسیب منبسط و منقبض شود.
بست ایمن – اطمینان از اینکه بست ها به درستی نصب و محکم سفت شدند برای به حداقل رساندن خطر شلشدن یا جداشدن در اثر حرکت سقف ضروری است.
بازرسیهای منظم – بازرسی منظم سقف فلزی میتواند به شناسایی معایب و هر گونه مسائل ناشی از انبساط و انقباض حرارتی کمک کند. تعمیرات یا تنظیمات سریع میتواند از آسیب بیشتر یا نشت احتمالی آن جلوگیری کند.
انتخاب پوششهای بهینه – استفاده از پوششهای بازتابنده نور خورشید سقف میتواند به کاهش نوسانات دمایی در سقف فلزی کمک کند و میزان انبساط و انقباض حرارتی را کاهش دهد.
یکی از معایب سقف فلزی که اغلب نادیده گرفته میشود، شلشدن یراقآلات است. ورقهای فلزی با اتصال دهندههایی مانند پیچ یا میخ محکم میشوند. با گذشت زمان، این بستها میتوانند به دلیل انبساط و انقباض فلز ناشی از تغییرات دما شل یا حتی جدا شوند. وقتی این بستها شل یا از جای خود کنده میشوند، میتوانند منجر به مشکلات جدی در سقف فلزی شوند.
مشکلات و معایب سقف فلزی ناشی از شلبودن اتصالات
اتصالات شل یا مفقود می توانند پایداری ساختاری سقف فلزی را به خطر بیندازند. از آنجایی که این پانلها به طور ایمن متصل نشدند، میتوانند به هنگام باد یا طوفان شدید باعث کنده شدن یا ریزش سقف شوند.
بیشتر بدانید: معایب و مزایای انواع سقف فلزی
شکافهای ایجاد شده توسط بستهای شل یا جدا شده به آب اجازه میدهد تا به داخل سقف نفوذ کند. در نتیجه آب باران یا ذوب برف میتواند منجر به نشتی و رشد احتمالی کپک یا قارچ شود. با گذشت زمان و در صورت عدم رسیدگی به موقع، نفوذ آب میتواند باعث آسیب ساختاری و داخلی قابل توجهی به ساختمان شود.
نصب صحیح و محکم بستها به مقاومت بیشتر در برابر نیروهای بالابرنده ناشی از بادهای شدید کمک میکنند. در نقطه مقابل آن، اتصالات شل یا از جدا شده، احتمال کندن و بادبردگی پانلها و هزینههای ساختمان را بیشتر میکند.
اتصالات شل یا جداشده نیاز به توجه و تعمیر فوری دارند. نادیده گرفتن این موضوع میتواند منجر به آسیبهای بیشتر و افزایش هزینههای تعمیرات در طولانیمدت شود. بازرسیهای منظم و تعویض سریع این یراقآلات برای حفظ انسجام سقف و به حداقل رساندن آسیب احتمالی آن بسیار مهم است.
عایقبندی ضعیف در سقف فلزی میتواند منجر به اتلاف انرژی قابلتوجه و کاهش آسایش در داخل ساختمان شود. یکی دیگر از معایب سقف فلزی رسانایی بالای آن است. یعنی به راحتی گرما یا سرما را منتقل میکند. اجرای سقف بدون عایق یا با عایق ضعیف، میتواند به مجرای انتقال حرارت تبدیل شود و به دمای بیرون، اجازه نفوذ به فضای داخلی را بدهد. این میتواند نیاز به منابع سرمایشی یا گرمایشی را افزایش دهد و منجر به مصرف انرژی و هزینه قبوض آب و برق بیشتری شود. علاوه بر این، عایقبندی ضعیف میتواند باعث عدم تعادل دما شود، به طوری که برخی از مناطق ساختمان خیلی گرم یا خیلی سرد هستند، که این باعث ناراحتی ساکنین میشود. عایقبندی مناسب، استفاده از پوششهای بازتابنده، نصب عایق فوم یا مقاومسازی سقف برای جلوگیری از اتلاف انرژی و حفظ دمای داخلی ساختمان بسیار مهم است.
سقفهای فلزی بدون طراحی و ویژگیهای مناسب میتوانند نسبت به سایر مصالح سقفی انرژی بیشتری مصرف کنند. در طول ماههای گرم، سقفهای فلزی میتوانند گرما را جذب و حفظ کنند و گرما را در داخل ساختمان به شدت افزایش دهند. این به انرژی بیشتری برای خنک کردن فضا نیاز دارد. با این حال، با صرف هزینه میتوان روشهایی را روی سقف فلزی اجرا و اقدام به کاهش این معایب قابل توجه کرد
اینها ممکن است شامل پوششهای بازتابنده یا پرداختهایی باشد که افزایش گرمای خورشیدی را کاهش میدهد. عایقبندی مناسب، سیستمهای تهویهای که جریان هوا و خروج گرما را تسهیل میکنند. همچنین ساخت سقف خنک که نور خورشید را بیشتر منعکس میکنند و گرمای کمتری را منتشر میکنند. با در نظر گرفتن و اجرای این اقدامات و صرفهجویی در مصرف انرژی، اگرچه نه به طور کامل اما میتوان تا حدودی معضل جذب گرما را در سقفهای فلزی کاهش داد.
یکی دیگر از معایب رایج سقف فلزی تورفتگی یا گودی ورقها است. این میتواند به دلایل مختلفی از جمله ضربه ناشی از تگرگ، ریزش شاخههای سنگین درختان یا ترافیک پا در حین نصب یا تعمیر و نگهداری ایجاد شود. میزان گودی پانلها میتواند بسته به ضخامت و نوع فلز مورد استفاده متفاوت باشد. فلزات نرمتر مانند آلومینیوم نسبت به فلزات سختتر مانند فولاد مستعد فرورفتگی بیشتری هستند.
تاسیسات صنعتی، اغلب شامل ماشینآلات، تجهیزات و پرسنلی است که روی پشت بام کار میکنند. علاوه بر این، تکنیکهای نصب نامناسب، مقاومت ناکافی سقف یا نوسانات شدید دما نیز میتوانند به ایجاد فرورفتگی کمک کنند. در حالی که فرورفتگیها لزوماً عملکرد سقف را به خطر نمیاندازند، میتوانند ظاهر زیبای آن را تحتتأثیر قرار دهند. توجه داشته باشید اگر این گودیها عمیق باشند، نیاز به بررسی و تعمیر دارند.
در حالی که ورق فلزی یا گالوانیزه یک سقف ضدحریق و زیبا است مهم است که از معایب احتمالی آن آگاه باشید. از نصب ضعیف و خطر نشتی گرفته تا انبساط و انقباض حرارتی. مشکلات سقف فلزی میتواند بر عملکرد مالکان و صاحبان ساختمان، مصرف انرژی، تعمیر و نگهداری و هزینههای کلی تأثیر بگذارد. با این حال، با درک این چالشها و انجام اقدامات پیشگیرانه مانند استفاده از نصابان معتبر، انجام بازرسیهای منظم، رسیدگی به نیازهای تعمیر و نگهداری و بهینهسازی انرژی، میتوان از بسیاری از این مشکلات جلوگیری کرد یا آنها را کاهش داد.
همانطور که مشاهده فرمودید، سقف فلزی با وجود مزایای زیاد، معایب قابل توجهی نیز دارد. اما چون از گذشته متریالی محبوب بوده است، برخی افراد همچنان طبق عادت از این مصالح ساختمانی استفاده میکنند. اما امروز میخواهیم شما را با نسل جدید متریال یوپیویسی یعنی سقف UPVC سپیدفام وارنا آشنا کنیم.
بر خلاف ورق فلزی، پوششهای UPVC در سرما و گرمای شدید، اغلب به عایق نیاز ندارند. به دلیل ضریب انبساط حرارتی پایین خود دچار تغییرات حجمی نمیشوند. رسانای گرما و سرما نیستند و به هیچ وجه انرژی را هدر نمیدهند. با وجود وزن سبک و استحکام بالا، حمل و نقل و نصب سریع و آسانی دارند.
شاید تعجب کنید ولی با وجود همه اینها در بسیاری از موارد قیمت پایینتری نسبت به سقف و دیوارهای فلزی دارند. شما میتوانید مزایای پوششهای سقفی و دیواری ما را در اینجا مشاهده فرمایید.
ارتباط با مشاوران سپیدفام وارنا جهت اطلاع از قیمت روز سقف و دیوارهای UPVC و راهنمایی در خصوص پروژههای شما:
5495291 – 0911
0465839 – 0912
0465837 – 0911