با انواع ورق شیروانی آشنا شوید
ورق سقف شیروانی یا ورق شیروانی به نام ورق حلب شیروانی یا حلب سقفی نیز شناخته میشود. تنوع و کاربردی بودن این نوع از پوششهای سقفی تقاضای زیادی را برای مصارف صنعتی و سقف مسکونی ایجاد کرده است.
از گذشته تا به امروز متریالها و انواع پوششهای سقف تغییرات زیادی داشتهاند. از سقف ایرانیتی و چوبی گرفته تا پوششهای سقف سفالی ( یا ورق طرح سفال )، فلزی و …
اما هر یک ایراداتی داشتند و این باعث شد تا با پوشش های سقف جدیدتر و بهتری جایگزین شوند. برای مثال تایل های ایرانیتی میتوانند به راحتی شکسته شوند یا با قرار گرفتن در معرض نور خورشید آسیب دیده دچار ترک خوردگی شوند. یا ورق سقف سفالی را در نظر بگیرید که با وجود زیبایی و شکیل بودن، وزن سنگین، احتمال شکنندگی و قیمت بالاتری دارد. پس بهترین پوشش برای سقف های شیروانی چیست؟
یکی از مسائل مهمی که سازندگان ساختمان را بیش از پیش درگیر خود کرده است انتخاب نوع ورق شیروانی می باشد. انتخاب نوع متریال در سقف های شیروانی شیبدار بسیار مهم است، در این مقاله سعی کردیم به بررسی انواع ورقهای سقف های شیروانی پرداخته و مزایا و معایب استفاده از هر کدام را به صورت کامل بیان کنیم . در ادامه نیز به نحوه ی نصب این گونه سقف ها اشاره کرده و همچنین ابعاد اقتصادی اجرای این گونه سقف ها را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.
چه به دنبال بهترین پوشش سقف سوله در جنوب کشور باشید چه بام خانه ویلایی تان در شمال؛ پیشنهاد میکنیم قبل از خرید هر نوع سقف شیروانی با این مقاله همراه باشید تا برای بام سازه خود بهترین گزینه را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: خرید ورق شیروانی با قیمت کارخانه از تولیدکننده
کجای مقاله می خوای بری؟
جمع بندی شما از خواندن این مقاله
در انتهای این مقاله بهترین و به روزترین نوع پوشش سقف شیروانی که جایگزین ورق های شیروانی نسل قدیم است به شما معرفی خواهیم کرد.این نوع ورق ها که ورقهای شیروانی upvcنام دارد، کلیه معایبی که ورقهای گالوانیزه دارند را پوشش داده و از نظر دوام و هزینه اقتصادی بسیار مقرون بهصرفه میباشند.
اگر شما هم درحال ساخت و ساز و اجرای سازه های مختلف هستید و هنوز در مورد نوع پوشش سقف خود تصمیمی اتخاذ نکرده اید، پیشنهاد می کنیم این مقاله را تا آخر خوانده و بعد نوع متریال سقف خود را انتخاب کنید .
ورق شیروانی چیست ؟
سقف شیروانی به انگلیسی Gable roof یا Sloping roof نامیده میشود. توجه داشته باشید که Hip Roof یکی از انواع سقف های شیروانی میباشد. به همین ترتیب ورق سقف شیروانی به انگلیسیsheet Gable roof نامیده میشود.
نوع دیگر از ورق های گالوانیزه ورق های شیروانی می باشد که با استفاده از دستگاه های مخصوص و طی فرایندی خاص به طرح های گوناگون مانند: ورق طرح سفال و ورق ذوزنقه در آمده و در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند.
با پیشرفت صنعت ساختمان و همچنین تکنولوژی های وابسته، سقفهای شیروانی متنوعی با استفاده از متریال های مختلف به بازار عرضه شده اند.
به چه سقفی شیروانی گویند؟
به سقفی که شیب آن بین 15 تا 75 درجه باشد، سقف شیروانی یا شیبدار گویند. اما علت استفاده از سقف های شیبدار چیست و چه نوع ورقی برای سقف شیروانی مناسب تر است؟
محل استفاده از سقف های شیروانی
ورقهای شیروانی که عمدتاً از ورق رنگی هستند در ساخت سقف های شیروانی مانند:
- آلاچیق ها
- سر در ورودی منازل
- سوله ها و کارگاه ها
- سقف پارکینگ وانبار
- باشگاه های ورزشی و سالن های سر پوشیده
- گلخانه ها
- بام خانه ها
در مناطقی که بارندگی در آنها زیاد است مورد استفاده قرار می گیرند، البته مدتی است که در طراحی نمای ساختمان ها و ویلاها ( برای سبک سازی نماها) از این متریال به صورت گسترده استفاده می شود . از این ورق ها در ساخت سوله ها و همچنین کارگاه ها و کارخانه ها استفاده بسیاری می شود .
ویژگی ورق شیروانی
یکی از مهمترین ویژگی های منحصر به فرد ورق شیروانی این است که این نوع ورق، همانند ورق های رنگی گالوانیزه دارای مقاومت بالایی در برابر عواملی همچون پوسیدگی ، فرسایش و خوردگی در برابر رطوبت و نیز باران های اسیدی دارد.
انواع ورق های سقف شیروانی
ورق های شیروانی در کارخانه با حداقل ضخامت 0.5 و در دو نوع شادولاین و سفالی ساخته می شوند.که در ادامه به بررسی هر کدام خواهیم پرداخت.
ورق شیروانی طرح سفال
این نوع ورق، یکی از پر طرفدارترین فرم های ورق گالوانیزه ی شکل داده شده است و به دلیل نوع پرس و فرمی که دارد ، حجم کاری بیشتری ر ابه دستگاه های مورد استفاده وارد می کند. به خاطر همین فشار، هزینه تمام شده این نوع ورق ها نسبت به سایر ورق ها از جمله شادولاین و … بالاتر است به طور مثال هزینه تولید ورق پالرمو حدود ۱۰برابر دیگر ورق ها میباشد. ورق شیروانی طرح سفال در سقف های شیبدار به دلیل اینکه از نظر وزن سبکتر و از نظر نوع اجرا آسان تر از سقف های سفالی می باشد، بسیار استفاده می شود.
از فواید این نوع فرمینگ ورق شیروانی، می توان به نکاتی که در ادامه بیان خواهد شد اشاره کرد:
- شکیل بودن و مقرون به صرفه بودن
- سبک و ایمن بودن
- نصب آسان
- سرعت بالای اجرای سقف
- مقاومت بالا در برابر رطوبت
- ثابت بودن رنگ و کیفیت در اقلیم های مختلف
ورق های شیروانی طرح سفال با تنوع زیادی در بازار موجود است اما 4مدل رایج آن عبارتند از :
- ورق طرح سفال پالرمو
- ورق طرح سفال ژنوا
- ورق طرح سفال پرچین
- ورق طرح سفال چینی
ورق طرح سفال پالرمو
پالرمو نام شهری در کشور ایتالیا است که به دلیل بارندگی بسیار، معماری سقف های خانه های موجود دراین شهر اغلب به صورت شیروانی بوده از این رو این نوع سقفها به اسم این شهر نام گذاری شده اند.همانگونه که ذکر شد ورق پالرمو جزو ورق های شیروانی طرح سفال بوده و جنس متریال این نوع ورق از گالوانیزه می باشد. که توسط لایه ای رنگی به میزان ضخامت ۲۰الی ۲۵میکرون در یک طرف و در طرف دیگر ضخامتی به اندازه ۷تا۱۵میکرون پوشش داده می شود.طبق ماهیتی که ورق گالوانیزه دارد به خودی خود در برابر خوردگی مقاوم است و افزودن لایه رنگی موجب شده که محصول هم از نظر استقامت در برابر زنگ زدگی و هم به زیبایی آن اضافه شود.
ابعاد ورق پالرمو در دو عرض ۱۰۰و۱۲۵ سانتی متر در بازار موجود است که بعد از نصب میزان پوشش مفید آنها در حدود ۸۴تا ۱۱۰سانتی متر خواهد بود.
ورق شیروانی طرح سفال ژنوا
به مانند ورق قبلی نام این ورق نیز برگرفته شده از نام یکی دیگر از شهرهای کشور ایتالیا می باشد .
به دلیل فراوانی بارندگی در این اقلیم و همچنین میزان رطوبت بالا نیاز به یک سقف شیروانی با کیفیت در این منطقه باعث شد تا این نوع نام گذاری بر روی این سقف ها انجام شود.
ابعاد ورق شیروانی ژنوا در دو سایز عرض ۱۰۰ سانتی متر و ۱۲۵سانتی متر در بازار موجود می باشد.که میزان پوشش مفید آنها در حدود ۸۰ تا ۱۰۰سانتی متر می باشد.در مورد ضخامت این نوع ورق ها نیز میتوان به این نکته اشاره نمود که میزان ضخامت آنها ۰.۵ تولید و در طول های مختلف و به انتخاب مشتری تولید می شوند.
البته ذکر این نکته نیز امر ضروری میباشد به دلیل اینکه فاصله برش این ورق ۲۵سانتی متر بوده انتخاب طول توسط مشتری با مضرب از ۲۵باشد.
ورق ژنوا نیز به مانند دیگر ورق های شیروانی از جنس گالوانیزه بوده و در رنگ بندی های مختلف در دسترس می باشد .
ورق طرح سفال پرچین
این نوع سقف به دلیل هم پوشانی و پوشش مناسبی که ورق ها در قرار گیری روی یک دیگر دارند از ورود هوا به سطح زیری جلوگیری میکند و به نوع عایق حرارتی نیز می بباشند نوع متریال این ورق ها نیز از جنس گالوانیزه بوده و از نظر قیمت نیز دارای قیمت مناسب نسبت به سایر ورق ها می باشد.
محاسن سقف شیبدار طرح سفال پرچین
-
- قابلیت اجرای اسان
- به دلیل نوع طراحی جای کمتری اشغال میکنند وانبار داری آن در محیط کارگاه آسان تر است
- به دلیل رنگی بود نوع ورق نیز به رنگ در محل اجرا ندارند
- از نظر وزن نیز این ورق ها سبکتر هستند
این نوع ورق به دلیل طراحی زیبا در نمای ویلا ها نیز استفاده می شود و زیبای خاصی را به معماری ساختمان می بخشد.در مورد زیر سازی این نوع سقف ها نیز هم می توان زیر سازی را با چوپ و هم میتوان زیر سازی با فلز انجام داد.
ورق های شیروانی طرح شادولاین
این نوع ورق ها به دلیل نوع طراحی که دارند در دید بصری به صورت سایه و خط دیده می شوند .ورق های طرح شادولاین در دسته بندی ورق های موجدار شیروانی قرار داده می شوند . ورق های شادو لاین نیز به مانند سایر ورق های شیروانی از جنس گالوانیزه رنگی ساخته شده اند.
در مورد ابعاد این نوع ورق ها نیز می توان گفت که این ورق در ضخامت ۰.۳ تا۰.۵ میلیمتر در بازار به فروش می رسد.و طول آن نیز به مانند سایر ورق های سقف شیروانی به انتخاب و نیاز مشتری قابل تولید است .
محاسن سقف های شادولاین میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
قیمت مناسب که از نظر اقتصادی آن را مقرون به صرفه میکند .
طراحی و زیبای نوع ورق
و مقاومت در برابر خوردگی و رطوبت می باشد.
از این نوع ورق ها بیشتر در طراحی سقف های سوله و کارگاه مورد استفاده قرار می گیرد .
قیمت حلب رنگی طرح سفال
قیمت ورق شیروانی طرح سفال نسبت به سایر ورق های شیروانی بالاتر است. به دلیل اینکه فرم دهی و برش این ورق ها با دستگاه پرس انجام میگیرد و به فشار و زمان بیشتری نیاز دارد. از ورق طرح سفال شیروانی به ویژه برای پوشش سقف ویلا، آلاچیق، پارکینگ استفاده میشود.
مزایای حلب های رنگی طرح سفال :
مهمترین مزایای ورق سقف شیروانی طرح سفال عبارتست از:
- عدم شکنندگی
- ظاهر زیبا
- وزن سبک
- پایداری رنگ ورق
ابعاد ورق شیروانی طرح سفال
عرض ورق ها در طرح سفال شیروانی بین 100 تا 120 سانتی متر و ضخامت آن بین 0.3 تا 0.8 میلی متر است. طول آن میتواند بر اساس سفارش مشتری تعیین شود.
ورق شیروانی ذوزنقه ای
طراحی این نوع ورق به گونه و شیوه ای است که نوع خم ها حالت مربعی ایجاد می کنند. از این نوع ورق ها در سقف های شیروانی سوله ها و ویلا ها استفاده می شود ،تنوع رنگ این نوع ورقها به گونه ای است که در رنگهای متعدد در بازار موجود می باشد.
علاوه بر استفاده از این نوع ورق در سقف ها کاربردهای دیگری نیز دارد به عنوان نمونه می توان به استفاده این ورق به عنوان دیوار جدا کننده محیط کارگاه و حصار دور زمین اشاره کرد.
به مانند سایر ورق های سقف شیروانی که در بالا اشاره شد ابعاد ورق ذوزنقه نیز در دو عرض ۱۰۰سانتیمتر و ۱۲۰سانتیمتر وضخامت ۰.۴تا۰.۶ میلیمتر و طول دلخواه به انتخاب مشتری موجود می باشد.
ورق کرکره سینوسی
به دلیل نوع طراحی ورق سقف شیروانی کرکره سینوسی این ورق از نظر اقتصادی یکی از مقرون به صرفه ترین ورق های موجود می باشد به همان دلیل که ذکر شد این ورق هیچ نوع محدودیتی در میزان طول نخواهد داشت و کارفرما میتواند به هر طولی که مورد نیازش است ثبت سفارش و در پروژه خود استفاده کند. ورق کرکره ای کاربردهای دیگر نیز دارد که میتوان به این موارد اشاره نمود از ورق کرکره سینوسی به عنوان دیوارهای جدا کننده در محیط کارگاه و همچنین به عنوان حصار دور زمین نیز استفاده می کنند.
ورق لمبه یا دامپا
از ظریفترین و نازکترین نوع طراحی ورق های سقف شیروانی می توان به ورق لمبه یا دامپا اشاره نمود .این نوع ورق در متریال های مختلف موجود میباشد که می توان به انواع گالوانیزه ، آلمینیومی و روغنی در کارخانه های مختلف تولید می شود ذکر کرد.این ورق در ضخامت های مختلف که در بازه ی 0.4تا1.25موجود می باشد.موارد استفاده این ورق ها در سقف شیروانی و سقف های داخلی ساختمان و همچنین پوشش های دیواری است.
نحوه اجرای این نوع سقف های شیروانی به دوصورتی جوشی و پرچی می باشد.
نوع خم این نوع ورقها نیز به دو صورت می باشد که نوع اول ان ورق دامپا سنتی است که فرایند طول آن با دستگاه پرس دستی میباشد و به همین دلیل طول این نوع ورق دارای محدودیته 2تا2.5 متری است ولی در نوع دوم که ورق دامپا طولی نام دارد به صورت رولی تولید و مشتری می تواند میزان طول آن را مشخص کند.
قیمت اجرای سقف های شیروانی
در مورد قیمت اجرا و نصب انواع سقف های شیروانی باید به این نکته اشاره نمود که اجرت نصب سقف شیروانی بسته به نوع جنس ورق آن متفاوت می باشد به طور مثال اجرت نصب و برش سقف های شیروانی طرح سفال دو برابر قیمت اجرای سایر سقف ها مانند شادولاین ،ذوزنقه و یا کرکره ای می باشد.و این تفاوت در قیمت اجرا به این دلیل است اجرا و برش سقف های شیروانی طرح سفال زمان و زحمت بیشتری نسبت به سایر ورق ها می برد.
از نکات دیگری که در قیمت اجرای سقف های شیروانی علاوه بر اجرت نصب دخیل میباشد نوسان قیمت آهن آلات میباشد که این نوسانات باعث می شود قیمت تمام شده ورق سقف های شیروانی ثابت نبوده لذا برای اجرای سقف های شیروانی نمیتوان قیمت ثابتی را اعلام نمود.
اینفوگرافیک مراحل نصب سقف های شیبدار
ویدیو
مزایا و معایب ورق سقفهای شیروانی
در ادامه به مزایا و معایب استفاده از ورق های شیروانی خواهیم پرداخت
مزایا ی ورق سقف شیروانی
طراحی و اجرای سقف شیبدار با ورق گالوانیزه مزایایی دارد ،چون اگر اینطور نبود اجرای آن توجیه نداشت .در حوزه نصب و اجرا می توان به نصب و اجرای اسان اینگونه ورق ها اشاره نمود ،همچنین این ورق ها به دلیل سبک بود در وزن کلی سازه نیز میتواند به میزان زیادی تا تاثیر گذار باشد .
این ورقها به دلیل گالوانیزه بودن و لایه رنگی که دارند تا حد زیادی در مقابل رطوبت خوردگی مقاوم باشند ،البته این مقاومت به مراتب در ورق های سقف های شیروانی یو پی وی سی بالاتر است.
معایب ورق های سقف های شیروانی
این محصول نیز به مانند سایر محصولات همانگونه که مزایایی دارد دار معایبی نیز می باشد.از مهم ترین و اصلی ترین معایب سقف شیبدار می توان به مقاومت پایین این گونه سقف ها در برابر بادهای جانبی اشاره نمود.
یکی دیگر از معایب اینگونه سقف ها که در شرایط اجرایی به خصوصی امکان به وجود آمدن آن وجود دارد این است که در صورتی که این سقفها به صورت اصولی و توسط قابهای استاندارد اجرا نشود امکان از هم گسیختگی و فروریختگی وجود دارد.
کلیه معایب فوق زمانی به وجود میآیند که در طراحی و نصب اینگونه سقف ها اصول ایمنی و استاندارد های آیین نامه ای به صورت صحیح رعایت نگردند.
نکته مهم و ضروری این است که در صورت بروز طوفان و بادهای شدید توصیه میشود حتما وضعیت سقفهای شیروانی خود را چک کنید تا در صورت بروز هرگونه مشکل در کمترین زمان ممکن آن را رفع کنید.
و اما پیشنهاد ویژه ما برای جایگزینی ورق های گالوانیزه شیروانی
اکنون می رسیم به قسمت مهیج ماجرا یعنی بهترین پوشش سقف جایگزین. پس تمام معایب ورق های سقف شیروانی که در بالا گفتیم را کنار بگذارید. زیرا قصد داریم تا نسل جدید ورق های شیروانی سقفی – که همه ایرادات فوق را رفع میکند – به شما معرفی کنیم.
با پیشرفت تکنولوژی و همچنین ماشین آلات و دانش مهندسین امروز جایگزین های مناسبتری نسبت به ورق های شیروانی گالوانیزه که در بالا انواع آن به صورت کامل توضیح داده شد به وجود آمده اند که بهترین جایگزین آن سقف شیروانی یو پی وی سی است کلیه ابهامات فکری شما در مورد هزینه ، مقاومت ،عایق بودن و سازگاری با محیط زیست و همچنین آسانی نصب را رفع خواهد کرد .ما در کارخانه پلی روف اریکا با ستفاده از دستگاهای پیشرفته این محصول را با تکنولوژی بومی تولید کرده و با قیمت مناسب در اختیار شما شما مصرف کنندگان گرامی قرار می دهیم .
پوشش سقفUPVC – جدیدترین ورق سقف شیروانی
سپیدفام وارنا اولین تولید کننده نسل جدید ورق سقف شیروانی و دیوارپوشهای UPVC در ایران است.
محصولات سقف یو پی وی سی و دیوارپوش شرکت وارنا – با نام تجاری پلی روف اریکا – تولید شده به تمام نقاط ایران و کشورهای همسایه ارسال میشود.
محبوب ترین ورق شیروانی upvc طرح ذوزنقه میباشد. این ورق های شیروانی یو پی وی سی سقفی به طور کامل هم پوشانی دارند. در نتیجه دیگر نگرانی از بابت آب بندی سقف نخواهید داشت. ضمن آنکه این ورق ها عایق آب و ضدد رطوبت نیز میباشند.
شما برای آشنایی بیشتر با این محصول می توانید مقاله انواع سقف شیروانی یو پی وی سی را مطالعه کنید.
سوالات متداول در مورد ورق سقفهای شیروانی
ورق شیروانی چیست؟
ورق شیروانی نوعی ورق گالوانیزه است توسط دستگاهای خواص به به فرم های مختلف در می آیند.
چه میزان زمان برای اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه مورد نیاز است؟
میزان زمان لازم برای اجرای سقف شیروانی بسته به نوع پروژه و بزگی وابعاد پروژه دارد. ولی به طور تجربی این زمان برای یه خانه به مساحت صد متر حدود ۳الی۱۰روزکاری میباشد که میزان استاندارد جهانی آن ۱۵روز می باشد.
چند نوع ورق شیروانی داریم؟
ورق شیروانی از نوع متریال به دو دسته تقسیم بندی میشوند که جنس دسته اول از ورق های گالوانیزه است ولی دسته دوم که جدیدتر و به روز تر از جنس ورق uPVC میباشد.
شما می توانید برای دسترسی به سوالات متداول دیگر به بخش سوالات متداول مراجعه کنید.