اولین تولید کننده سقف یو پی وی سی در ایران !
خانه » دستهبندی نشده • وبلاگ » رفع خوردگی سقف پالایشگاه ها : سقف کارخانه ها و صنایع نفت و گاز
علت خوردگی سقف پالایشگاه و صنایع نفت و گاز چیست و راه حل کدام است؟ نفت و گاز یکی از بزرگترین صنایع شکوفا در جهان و یک صنعت قدیمی است که قدمت آن به سال 1850 باز میگردد. جایی که اولین ماشینآلات حفاری نفت در ایالات متحده راه اندازی شد. این منابع ثروتمند، درآمد بیشتری نسبت به بسیاری از بخشهای بزرگ دیگر مانند داروسازی و آرایشی تولید میکنند.
با افزایش تقاضای انرژی، افراد و شرکتهای بیشتری در این صنایع سرمایه گذاری کردهاند و انتظار میرود این تقاضا در چند دهه آینده همچنان در حال افزایش باشد. با وجود این، شاهد بروز معضلات و مشکلات زنگزدگی و پوسیدگی پوششها نیز در این صنایع هستیم. بخصوص اینکه حدود 50 درصد از خرابیها بخصوص آسیبهای سقف در پالایشگاه ها و صنایع نفت و گاز در نتیجه خوردگی است.
خوردگی همواره یک مشکل عمده در صنعت پالایش نفت خام بوده است. در دهههای اخیر به دلیل افزایش هزینه مواد و نیروی کار، تعداد آن بیشتر و رفع آن پیچیدهتر شده است. اما چه تجهیزات و اقدامات پیشگیرانهای برای به حداقل رساندن اثرات خوردگی سقف در صنایع نفت و گاز و پالایشگاه ها باید انجام گیرد؟ مشکلات زنگ زدگی و پوسیدگی در سقف صنایع پتروشیمی و پوششهای در معرض مواد شیمیایی ناشی از ترکیبات موجود در نفت خام بواسطه فرآیند پالایش، میتوانند با اقدامات و راهکارهایی ساده به حداقل برسند.
مقاله امروز پلیروف بر روی خوردگی در صنایع نفت و گاز، انواع و راهکارهایی برای رفع آن تمرکز دارد. در این مبحث مروری خواهیم کرد بر اشکالات عمده خوردگی که در صنعت نفت و گاز مدرن دیده میشود. در انتها بهترین روش برای رفع معضل خوردگی سقف پالایشگاه ها را معرفی خواهیم کرد.
خوردگی در واحدهای پالایش نفت خام یک مشکل رایج در سراسر جهان است و مهمترین پوشش درگیر، خوردگی سقف است. با توجه به تنوع ترکیبات شیمیایی سیال و پارامترهای فرآیند مانند؛ دما، فشار، pH ، رطوبت و غیره، درصد اجزای خورنده در سیستم فرآیند پالایش متنوع است. میزان دوز شیمیایی مربوطه، دوز بازدارنده، دوز آب، نمک زدایی مناسب، استفاده از جنس سقف مناسب در عملیات پالایش برای به حداقل رساندن اثرات خوردگی پوششها توصیه میشود.
مشکل خوردگی سقف در عملیات پالایشگاه میتواند ناشی از اجزای موجود در نفت خام، مواد شیمیایی مورد استفاده در فرآیندهای پالایشگاهی و خوردگی ناشی از رطوبت و گرمای شدید برج تقطیر باشد. برای مثال؛ مشکلات خوردگی مربوط به اجزای موجود در نفت خام عمدتاً مربوط به کلرید هیدروژن، کلریدهای آلی و معدنی، سولفید هیدروژن، مرکاپتانها و ترکیبات آلی گوگرد، دی اکسید کربن، اکسیژن محلول و آب، اسیدهای آلی، ترکیبات نیتروژن و غیره است.
عوامل متعددی میتوانند در خوردگی سقف کارخانههای پتروشیمی و پالایشگاه های نفتی نقش داشته باشند. از جمله قرار گرفتن در معرض رطوبت، آلایندهها و محیطهای شیمیایی خشن. این عوامل میتوانند منجر به تخریب مواد و آسیب ساختاری شوند و بر ایمنی و عملکرد سقف صنایع نفت و گاز تأثیر بگذارند.
نوسانات دما در داخل پالایشگاه میتواند باعث متراکم شدن رطوبت در سقف و منجر به خوردگی شود، به خصوص اگر سقف به خوبی عایق بندی یا تهویه نشده باشد.
فرایند تبخیر و میعانات، آلایندههای اسیدی را از محل عملیات پالایشگاه در تمام فضا پخش میکند و باعث تسریع بیشتر خوردگی سقف میشود.
فرآیندهای پالایشگاه و عملیات تبخیر در برج تقطیر میتوانند رطوبت و نمک زدایی بالایی ایجاد کنند و واکنشهای خوردگی را تسریع نمایند. تقطیر نفت خام پیچیدهتر از صرفا یک جداسازی ساده است و بر خوردگی سقف پالایشگاه ها تاثیر میگذارد. به این دلیل که ترکیبات نفت خام حاوی آب، نمک، مواد شیمیایی جامد و خورنده هستند.
فرآیندهای پالایش نفت میتوانند گازهای مختلفی از جمله دی اکسید گوگرد و اکسیدهای نیتروژن را آزاد کنند. با آب واکنش داده و اسیدهای خورنده در فضای داخل پالایشگاه تشکیل دهند که منجر به رطوبت اسیدی و رسوبات خورنده روی سقف میشود.
سایر آلایندههای پالایشگاه مانند فلزات سنگین نیز میتوانند در ایجاد خوردگی نقش داشته باشند.
اسیدهای آلی موجود در فرآیندهای پالایشگاه به شدت خورنده هستند، به خصوص زمانی که متراکم شوند یا در تماس با سقف فلزی قرار گیرند. (به همین دلیل اغلب، استفاده از سقف فلزی در صنایعی که با اسید، رطوبت و نمک درگیر هستند، توصیه نمیشود).
این اسیدهای آلی که اغلب در نفت خام یافت میشوند، میتوانند در دماهای بالا به پوششهای سقف حمله کنند و باعث زنگزدگی و پوسیدگی زودهنگام سقف شوند. آلایندههای موجود در نفت خام مانند سولفید هیدروژن و اسید سولفوریک یکی از مهمترین عوامل خوردگی و آسیبهای سقف پالایشگاه ها هستند.
مرتبط: بهترین سقف ضد خوردگی برای کارخانههای تولید اسید سولفوریک
چرخه حرارتی: فرآیندهای پالایش، مانند گرمایش و سرمایش، تغییرات دمایی ایجاد میکنند که منجر به انبساط و انقباض ورقهای سقف پالایشگاهها، ترکخوردگی یا آسیب به سایر پوششهای محافظ سقف میشود.
خراشها یا آسیبهای قبلی روی پوششها میتوانند فرایند خوردگی ناشی از عملیات پالایش نفت و گاز را روی سقف تسریع نمایند.
در فرآیند پالایش، با استفاده از تقطیر در برجهای اتمسفر و خلا، نفت خام به بخشهای مختلف یا برشهای مستقیمی تجزیه میشود. بخشهای اصلی یا برشهای بهدستآمده دارای نقطه جوش خاصی هستند و میتوانند به ترتیبِ کاهش فراریت، به گازها، تقطیرهای سبک، تقطیرهای میانی، روغنهای گاز و پسماند طبقهبندی شوند.
مواد اولیه خام نفتی حاوی نمک را توسط یک هیتر با سوخت مستقیم و سپس به داخل ستون عمودی برج تقطیر در فشار کمی بالاتر از اتمسفر و در دماهای بین 340-370 درجه سانتیگراد هدایت میکنند. سپس همگی به حالت بخار در میآیند. در این میان گرما و حرارت بالای دستگاهها به سمت سقف حرکت کرده، به نمک، آب و اسید تبدیل میشوند. تصور کنید که هر روزه این فرایند در پالایشگاه های پتروشیمی انجام میگیرد و سقف سوله یا کارخانه های صنعتی را در معرض خوردگی و آسیبهای جدی دیگر قرار میدهد.
یکی از مهمترین فاکتورهای کاهش پوسیدگی سقف در صنایع پتروشیمی، انتخاب جنس ورقهای ضدخوردگی است. پوششهای یو پی وی سی (UPVC) یا پلی وینیل کلراید غیرپلاستیکی در شرکت پلی روف به دلیل پیوندهای پلیمری محکم، در برابر حرارت، دمای بالای کورهها، نمک و رطوبت کاملا محافظت شده و ضدزنگ تولید میشوند.
خاصیت منحصر به فرد ورقهای پلی روف، جنس سقف سبک، خنک و ضدخوردگی آن است. این ویژگیهای مهم محصولات پلی روف در سالهای اخیر توانسته است نصب و اجرای انواع سقفهای صنعتی در کارخانهها و صنایع انرژی اتمی، نفت و گاز، دام و طیور و غیره را به انحصار خود درآورد – مکانهایی که باید انتخاب پوشش سقف ضدخوردگی و خنک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص محصولات سقف و دیوارپوش ضدخوردگی پلیروف و مشاوره رایگان در خصوص پروژههای ساختمانی خود، با متخصصان ما تماس حاصل فرمایید:
0465839 – 0912
5495291 – 0911
0465837 – 0911