اولین تولید کننده سقف یو پی وی سی در ایران !

09115495291 - 09120465839- 09120465837

مشاوره با واحد فروش

خانه  »  وبلاگ   »   بهترین سقف ضد خوردگی برای کارخانه‌های تولید اسید سولفوریک

بهترین سقف ضد خوردگی برای کارخانه‌های تولید اسید سولفوریک

  • 13 بازدید
  • تاریخ انتشار: 3 روز پیش
5/5 - (22 امتیاز)

بهترین سقف ضد خوردگی برای کارخانه‌های تولید اسید سولفوریک

ارتباط خوردگی سقف در کارخانجات و صنایع شیمیایی که با اسید سولفوریک و گازهای گوگردی در تماس هستند، چیست؟ اسید سولفوریک بزرگترین متریال شیمیایی صنعتی تولیدی در جهان است (200 میلیون تن در سال). سولفوریک اسید غلیظ (93-98%) در ساخت کودها، مواد منفجره، رنگ‌ها، فرآورده‌های نفتی، تولید مس و روی و غیره استفاده می‌شود.

 

خوردگی اسید سولفوریک

ماده اولیه برای تولید اسید سولفوریک، گاز دی اکسید گوگرد (SO2) تمیز و خشک است. این را می‌توان با سوزاندن گوگرد مذاب، استخراج و ذوب فلزات یا با تجزیه اسید سولفوریکی قبلی به دست آورد.

قبل از بررسی تاثیر فوق‌العاده سقف ضد اسید و خوردگی در کارخانجات تولید اسید سولفوریک، می‌پردازیم به سوله‌ها و کارخانجاتی که استفاده از پوشش‌های ضد اسیدی در آنها مهم است:

 

اسید سولفوریک یک عنصر اساسی در بسیاری از فرآیندهای صنعتی است. به عنوان یک کاتالیزور در پالایش نفت عمل کرده و اجزای سوخت با اکتان بالا را برای وسایل نقلیه و هواپیما تولید می‌کند. در تصفیه گاز، خلوص گاز طبیعی را با فیلتر کردن ناخالصی‌ها تضمین می‌کند. در استخراج فلز، به ویژه با مس، نقش محوری ایفا می‌کند و فرآیند بازیابی را ساده می‌سازد. علاوه بر این، سنگ فسفات را به کود تبدیل و به طور قابل توجهی به تولید جهانی غذا کمک می‌کند.

خوردگی اسید سولفوریک

 

در تولید باتری، اسید سولفوریک برای باتری‌های سرب اسیدی ضروری است و انرژی طیف وسیعی از دستگاه‌ها را تامین می‌کند. برای سنتز شیمیایی، به عنوان یک معرف کلیدی در واکنش‌های بی‌شماری عمل می‌کند.

در صنعت فولاد، در فرآیند اسیدزدایی برای حذف زنگ‌زدگی و رسوب قبل از پردازش بیشتر استفاده می‌شود. گستردگی و عمق کاربردهای آن بر نقش لاینفک اسید سولفوریک در پیشرفت‌های صنعتی مدرن تأکید دارد و کارایی و پیشرفت آنها را در بخش‌های مختلف تسهیل می‌کند.

با توجه به موارد فوق، لزوم شناخت پوشش‌های ضد اسید و سقف های ضد خوردگی در کارخانجات تهیه اسید سولفوریک و گازهای شیمیایی احساس می‌شود که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت.

 

کاربردهای اصلی اسید سولفوریک

 

  • 32 درصد برای تولید اسید فسفریک و کود
  • 58٪ به عنوان یک ماده شیمیایی پایه برای ترکیبات شیمیایی، رنگدانه یا برای استفاده در صنایع نفتی

 

کاربردهای اصلی اسید سولفوریک

  • 2% برای استخراج فلزات، پالایش و فرآوری فلزات
  • تولید باتری 0.8 درصد
  • تقریباً 7٪ برای سایر مصارف صنعتی (مانند خمیر و کاغذ)
  • استفاده کشاورزی از اسید سولفوریک مقدار کمی از محصول را تشکیل می‌دهد. (حدود 0.025٪) و در درجه اول برای استفاده به عنوان رطوبت‌گیر برای محصولات سیب زمینی استفاده می‌شود.

 

گازهای ناشی از تولید اسید سولفوریک چگونه باعث خوردگی سقف می‌شوند؟

انتشار گاز کارخانه‌های تولید اسید سولفوریک می‌تواند توسط فرآیند باران اسیدی باعث خوردگی سقف گردد. وقتی دی اکسید گوگرد (SO2) و اکسیدهای نیتروژن (NOx) ساطع شده از منابع صنعتی مانند مخازن و تانکرهای تولید اسید در جو آزاد می‌شوند؛ با آب، اکسیژن و سایر مواد شیمیایی واکنش داده، اسید سولفوریک (H2SO4) و اسید نیتریک (HNO3) تشکیل می‌دهند.

 

گازهای ناشی از تولید اسید سولفوریک چگونه باعث خوردگی سقف می‌شوند؟

 

 

 

سپس بخارات گوگردی به بالا می‌رود و به صورت باران اسیدی یا ذرات اسیدی روی سقف رسوب می‌کند. وقتی باران اسیدی بخصوص با متریال‌های سقف فلزی مانند گالوانیزه، آلومینیوم یا مس تماس می‌گیرد؛ بخارات اسید سولفوریک با آنها یک واکنش شیمیایی ایجاد می‌کند که منجر به خوردگی، تخریب و در نهایت آسیب ساختاری پوشش‌ها می‌شود.

اثرات خورنده باران اسیدی ناشی از بخارات نیتروژن و گوگرد روی سقف‌ فلزی علاوه بر خوردگی می‌تواند به صورت زیر ظاهر شود:

  • خوردگی فلزات: باران اسیدی فرآیند اکسیداسیون مواد سقف فلزی را تسریع می‌‌کند و به مرور زمان باعث زنگ‌زدگی و ضعیف شدن آنها می‌شود.
  • آسیب رنگ و پوشش: تخریب پوشش‌های محافظ و پوشش‌های رنگی روی سقف‌های فلزی که آنها را در برابر خوردگی بیشتر آسیب پذیر می‌سازد.
  • فرسایش سطحی: ماهیت اسیدی آب باران می‌تواند سطح سقف‌های فلزی را فرسایش دهد و منجر به سوراخ شدن سقف، ترک خوردن و از بین رفتن یکپارچگی سازه شود.

 

تاثیر اسید سولفوریک بر خوردگی سقف فلزی

 

تاثیر اسید سولفوریک بر خوردگی سقف فلزی

برخلاف سقف و پوشش‌های ضد اسید دود ناشی از تولیدات اسید سولفوریک خوردگی را روی سقف‌های فلزی تسریع می‌کند. بخصوص فلزاتی چون آهن، فولاد و روی. آسیب وارده بر این سقف‌ها با افزایش رطوبت نسبی و دما نیز افزایش می‌یابد. علاوه بر این، اسید سولفوریک آزاد شده می‌تواند با برخی ذرات معلق واکنش دهد و منجر به تشکیل نمک‌های سولفات گردد که باعث تسریع بیشتر خوردگی می‌شود. در نتیجه انتشار گازهای گوگردی و اسیدی در محیط کارخانجات و سوله‌های اسیدی که از پوشش‌های فلزی و گالوانیزه استفاده می‌کنند، آثار منفی و مخربی بر اقتصاد کارخانه خواهد گذاشت.

 

عواملی که تاثیر خوردگی را بر سقف فلزی تسریع می‌کند

به طور کلی، واکنش‌های خورنده ریزساختار پوشش سقف را تغییر می‌دهد و استحکام مکانیکی زیرلایه‌ها را تضعیف می‌کند. در نتیجه، طول عمر سازه‌های فلزی در مجاورت گازها/بخارهای گوگردی به شدت کاهش می‌یابد. میزان خوردگی و خسارات ناشی از خوردگی بخارات اسید سولفوریک به عوامل زیادی بستگی دارد. به عنوان مثال:

عواملی که تاثیر خوردگی را بر سقف فلزی تسریع می‌کند

اکسیژن همراه با آب موجود و زیرلایه‌های فلزی یک محیط الکترولیتی ایجاد و واکنش‌های خوردگی را فعال می‌کند. اگرچه خوردگی می‌تواند حتی بدون اکسیژن نیز رخ دهد (پدیده غیر هوازی)، غلظت بالای اکسیژن در هوا عامل اصلی خوردگی اسید سولفوریک روی سقف است.

 

رطوبت به طور قابل توجهی رسانایی الکتریکی محیط اطراف سازه‌های فلزی را در تماس با بخارات / دودهای اسیدی افزایش می دهد. بنابراین واکنش‌های شیمیایی خورنده را به طور قابل توجهی تسریع می کند.

 

آلودگی‌های مختلف از گرد و غبار گرفته تا سایر آلاینده‌های صنعتی که بر روی سازه‌های فلزی و تجهیزات می‌نشینند، یکی دیگر از دلایل تأثیرگذار در تسهیل اسید سولفوریک بر خوردگی و زنگ‌زدگی سقف فلزی با تغییر تعادل pH به شرایط اسیدی‌تر است.

عواملی که تاثیر خوردگی را بر سقف فلزی تسریع می‌کند

 

 

دما همچنین نقش عمده‌ای در تشدید نرخ گازهای خورنده و واکنش‌های مخرب بر سقف فلزی دارد.

 

ترکیب شیمیایی بخار/گاز در تماس با سازه‌های فلزی نیز معیار مهمی برای تسریع سرعت خوردگی است. به عنوان مثال، موادی مانند کلریدها و دودهای سولفوریک ناشی از تولیدات اسید به شدت به خوردگی سریع و تشکیل زنگ در سازه‌های فولادی کمک می‌کنند.

 

بخارات گوگرد بر کدام یک از رنگ‌های سقف اثر منفی بیشتری می‌گذارد؟

در آزمایش‌های تاثیر بخارات اسید سولفوریک H2SO4  ورق سقف کرم رنگ دارای بالاترین نرخ خوردگی است در حالی که ورق بام سبز حداقل مقدار را دارد. اگرچه این نتایج عمدتا برای ورق‌های فلزی صورت گرفت ولی برای سایر پانل‌های سقفی نیز عملکرد مشابهی دارد.

بخارات گوگرد بر کدام یک از رنگ‌های سقف اثر منفی بیشتری می‌گذارد؟

طبق پژوهش‌ها، اثرات گاز محلول اسید سولفوریک بر روی ورق سقف کرم آن را در بالاترین میزان و با حداکثر سرعت خوردگی نشان می‌دهد. در محیط ناشی از تقطیر و دود تولیدات اسید سولفوریک سقف سبز با نرخ خوردگی کم 0.45 میلی متر در سال در 1200 ساعت کمترین تأثیر را داشت.

 

کدام سقف در مقابل بخارات اسید سولفوریک سوراخ یا دچار خوردگی نمی‌شود؟

برای پاسخ به این پرسش ابتدا ببینیم پوششی که نمی‌تواند در برابر بخارات مواد شیمیایی و اسیدهای صنعتی سوراخ یا خورده شود، چه ویژگی‌هایی دارد؟

کدام سقف در مقابل بخارات اسید سولفوریک سوراخ یا دچار خوردگی نمی‌شود؟

برخی از پلاستیک های سخت مهندسی و رزین های تخصصی به محیط اسیدی یا قلیایی حساس هستند. برخی دیگر دارای خواص مقاومت شیمیایی عالی مانند پلی فلوروکربن‌ها هستند. یو پی وی سی (پلی‌وینیل کلراید سخت) دارای ویژگی‌هایی چون عدم سوراخ شدگی و مقاومت شیمیایی عالی همراه با خواص مکانیکی بالا است. به همین دلیل علاوه بر پانل‌های سقفی از آن برای مخازن ذخیره مواد شیمیایی، شیر/فلنج‌های پلاستیکی، لوله‌های زهکشی/فاضلاب و لوله‌کشی کارخانه‌ها استفاده می‌شود. در موارد فوق از ترکیبات اسید سولفوریک استفاده می‌کنند که اهمیت استفاده از پوشش و سقف ضد خوردگی را صد چندان می‌سازد.

از آنجایی که زنجیره اصلی پلیمر توسط پیوندهای منفرد اتم‌های کربن ساخته می‌شود؛UPVC  مانند پلاستیک‌های همه منظوره از جمله PE، PP یا PS از مقاومت شیمیایی بسیار خوبی برخوردار است.

 

ویژگی‌های ورق‌های ضد اسید سقف UPVC :

  • مقاومت بالا در برابر حمله اسیدها و قلیایی‌های قوی، نمک‌ها، گازهای خورنده و گوگرددار اسید سولفویک و بسیاری از مواد صنعتی کارخانجات شیمیایی.
  • مقاومت شیمیایی بالای یو پی وی سی امکان استفاده موثر از آن را بر روی اسیدهای تهاجمی مانند اسید سولفوریک 98%، کلر خشک و گاز کلر مرطوب کم فشار نشان می‌دهد.
  • UPVC مقاومت بالایی در برابر هیدروکربن‌های کلردار، کتون‌ها و استرها نشان می‌دهد.
  • یو پی وی سی دارای خواص ضد زنگ و ضد خراش با مقاومت مکانیکی و شیمیایی عالی و هزینه کم است.

ویژگی‌های ورق‌های ضد اسید سقف UPVC :

  • اسید سولفوریک هنگام تولید در سوله‌های صنعتی با سایر مواد شیمیایی موجود (آمونیاک، منیزیم، کلسیم) واکنش نشان می‌دهد و نمک هایی را تشکیل می‌دهد که اسید را خنثی می‌کند. از طرفی پلیمرهای UPVC به دلیل وجود غلظت کلر، مقاومت شیمیایی عالی در برابر نمک‌ها دارد و سقفی عالی جهت اجرا در کارخانه‌های تولید اسید سولفوریک می‌باشد.
  • عدم محو رنگ سقف
  • پوشش ضد یو وی
  • وزن سبک و حمل و نقل آسان
  • قیمت خرید و اجرای ارزان
  • ورق ضد خوردگی و زنگ‌زدگی در برابر انواع ترکیبات آزاد شده اسید سولفوریک و سایر گازهای خورنده

سپیدفام وارنا دارای بزرگترین کارخانجات تولید پوشش‌های سقف و دیوار یو پی وی سی در ایران، محصولات سقف ضد سوراخ و ضد اسید خود را برای کارخانجات صنعتی و شیمیایی در سراسر کشور با قیمت عالی عرضه می‌نماید.

5495291 – 0911

0465839 – 0912

0465837 – 0911

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *