اولین تولید کننده سقف یو پی وی سی در ایران !
چرا ساخت سقف ضد زلزله بسیار مهم است؟ زمین لرزههای ناگهانی میتوانند خانه یا محل کسب و کار شما را در عرض چند ثانیه ویران کنند. اگر در ایران زندگی میکنید که مستعد زلزله است، عاقلانه است که اقداماتی پیشگیرانه برای حفاظت از سازه خود در نظر بگیرید. اگر میخواهید ساختمان شما در هنگام وقوع زلزله بتواند در برابر لرزش مقاومت کند، اولین جایی که باید شروع کنید سقف بالای سرتان است. زیرا این مهمترین محافظی است که هنگام شروع حرکت ساختمان به آن نیاز خواهید داشت. مقاومت و انسجام سقف ضد زلزله و سازه شما هنگام زمینلرزه، تعیین کننده عملکرد چارچوب ساختمان شما است. اما حصول اطمینان از اینکه سقف در راستای حرکت سازه و همگام با آن عمل میکند، برای به حداقل رساندن آسیبهای داخلی بسیار حیاتی است. در این مقاله به محکمترین سقف ساختمان که مقاومت بهتری در برابر زلزله دارند، میپردازیم.
ایران بر روی کمربند لرزه آلپاید قرار دارد. بنابراین هنگام تعویض سقف باید حتما مقاومت در برابر زلزله را در نظر داشته باشید. سقف های مقاوم در برابر زلزله کمتر در معرض ریزش قرار میگیرند. وقتی یک سقف در هنگام زلزله فرو میریزد، احتمال ریزش دیوارهای خانه بیشتر میشود و در نتیجه انسجام کل خانه به خطر میافتد.
به همین دلیل دانستن چند نکته برای طراحی سقف مقاوم در برابر زمینلرزه لازم است. هنگام انتخاب طرح و نوع سقف جدید خود، این نکات را در نظر داشته باشید.
یکی از مهمترین روش ها برای مقاومسازی هر سقف در برابر زلزله، انتخاب یک متریال سقفی سبک است. سقف سنگین در هنگام زمین لرزه بیشتر از سقف سبک مستعد ریزش است.
انواع پوششهای سبک، مانند TPO،UPVC ،PVC ، EPDM و غیره گزینههایی عالی برای سقف هستند. زیرا وزن قابل توجهی را از بام ساختمان شما دور میکنند. استفاده از مواد انعطافپذیر سبک مانند سیستمهای سقف صاف تکلایه و UPVC شیروانی، به سقف اجازه میدهد در برابر پارگی، ترک و جدا شدن در مقابل نیروهای زلزله مقاومت کند. وزن کمتر به معنای فشار کمتر بر سقف و خود سازه و در نتیجه ایمنی بیشتر ساختمان است.
مصالح ساختمانی سبک در مقایسه با ورقهای سنگین سقفی، فشار کمتری را تجربه میکنند. جرم کاهش یافته زمانی که سازه در معرض بارهای لرزهای جانبی قرار میگیرد، نیروهای اینرسی کوچکتری ایجاد میکند. در عین حال، سقف سبک وزن نیز به مهاربندی کمتری برای مقاومت در برابر بارهای گرانشی و لرزهای نیاز دارند. وقتی میخواهید ساختمانی تا حد امکان در برابر زلزله مقاوم باشد، باید با کاهش بار روی سقف شروع کنید. قطعا سقف یو پی وی سی یکی از محکمترین پوششهای ضد زلزله و از نسل پلیمرهای اصلاح شده و سبک وزن است که میتواند هرگونه نگرانی در این مورد را رفع نماید.
بیشتر بدانید: بهترین ورق سقف سبک و ارزان
یکی دیگر از جنبههای مهم سقفهای مقاوم در برابر زلزله، طراحی خوب قاب سقف است. ابتدا فریم سقف شما باید شیب نسبتا کمی داشته باشد. برای مقاومت بهینه در برابر زلزله، کارشناسان ساختمان توصیه میکنند سقفی با شیب بین 5 تا 15 درجه نصب کنید.
همچنین، بلوکهای سقفی باید بین هر تیرچه سقفی که در آن تیر به دیوار بیرونی خانه متصل میشود، قرار گیرد. این بلوکها به انتقال بارهای جانبی زلزله به دیوارها کمک میکنند تا هنگام بروز نیروهای زلزله، از چرخش یا سقوط فریم سقف جلوگیری کند.
اتصال ایمن تیرها به بالای دیوارهای بیرونی خانه و قاببندی آنها با تیزه سقف نیز میتواند به انتقال بارهای جانبی به دیوارها کمک کند تا کل خانه شما هنگام زمین لرزه یکپارچگی خود را حفظ کند.
در نهایت، تسمههای فلزی، که به آن اتصالات لرزهای نیز میگویند، باید به قاب سقف شما اضافه شود تا به کل سقف کمک کند در هنگام قرار گرفتن در معرض فشار زمینلرزه انسجام خود را حفظ کند.
خوشبختانه، هنگام طراحی سقف مقاوم در برابر زلزله، مواد سبک وزن زیادی برای سقف دارید.
سقفهای فلزی، به ویژه سقفهای آلومینیومی، سبک وزن و مقاوم در برابر زلزله هستند. در واقع، سقف فلزی متوسط اغلب از نظر وزن بسیار سبکتر از سقف آسفالت شینگل معمولی است. آلومینیوم حدودا به اندازه یک هشتم وزن یک سقف آسفالتی در هر متر مربع وزن دارد.
حتی سبکترین سقف شینگل آسفالتی دو برابر سنگینتر از سقف فلزی است. به همین دلیل است که پانلهای فلزی قادر به مقاومت در برابر آسیبهای ناشی از زلزله و به حداقل رساندن بارهای جانبی هستند.
از آنجایی که پانلهای فلزی در یکدیگر قفل میشوند، در زمینه ضد زلزله بودن ارزش ساختاری بیشتری نسبت به سقف های شینگل دارند. اما در کنار این مورد به معایب عمده سقفهای فلزی نیز باید توجه داشته باشید که میتوانید به مقاله ” معایب سقف فلزی ” مراجعه نمایید.
اگرچه شیکهای چوبی به سبکی ورقهای یو پی وی سی یا فلزهای آلومینیومی نیستند؛ (وقتی چوب خیس بشود سنگینتر نیز میشود.) و از نظر ساختاری به اندازه پانلهای UPVC قوی نیستند، با این حال، همچنان گزینه بسیار بهتری نسبت به تایلهای سفالی یا بتنی هستند و وزن کمتری نسبت به سقفهای آسفالتی دارند.
سقف چوبی علیرغم سبک بودن، حتی در شرایط سخت نیز دوام و ماندگاری بالایی دارد. این باعث میشود تا پنلهای چوبی برای مناطق زلزله خیز انتخاب زیبا و ماندگاری باشند. با نگهداری مناسب، متریال های باکیفیت چوبی و درجه یک میتوانند تا 40 سال دوام بیاورند.
سقف UPVC بسته به ضخامت و کاربرد بین 3 تا 10 کیلوگرم بر متر مربع وزن دارند و به نوعی سبکترین و در عین حال محکمترین ورق پرکاربرد در مقابل زلزله است. علاوه بر اینکه وزن سبک این پوششها، هزینههای حمل و نقل و نصب را کاهش میدهد اما این تنها بخش کوچکی از مزایای این سقفهای نسل جدید و بادوام است.
وزن سقف شما در ساخت سازههای ایمن در برابر زلزله بسیار مهم است. اگر مصمم به استفاده از سقف سنتی و ضد زلزله هستید، هنوز هم میتوانید با انتخاب یک نسخه سبکتر، اوضاع را کمی تغییر دهید. در حال حاضر بسیاری از شینگلها با مواد مصنوعی و فایبر گلاس ساخته میشوند تا نسبت به نمونههای ارگانیک قدیمی که با آسفالت و سنگ ساخته میشوند، سبکتر باشند.
به دلیل محتوای آسفالت کمتر، شینگلهای فایبرگلاس آسفالتی نسبت به شینگلهای سنتی سبکتر هستند. وزن آنها معمولاً بین 13 تا 20 کیلوگرم بر مترمربع است. انتخاب سقف فایبرگلاس نسبت به مصالح سنتی میتواند وزن سقف شما را تقریبا تا نیمتن کاهش دهد. از آنجایی که وزن سبکتری دارند، در برابر زلزله و بارهای جانبی مقاومتر هستند.
علاوه بر این، شینگل فایبرگلاس به راحتی حمل و نصب میشود. همچنین یک گزینه بادوام است که میتواند از 20 تا 25 سال دوام بیاورد.
پوششهای کامپوزیتی که به عنوان مصالح سقفی پلاستیکی نیز معروفند، جایگزین بسیار خوبی برای پوششهای سقف سنتی هستند. اینها به دلیل مقرون به صرفه بودن و توانایی شبیهسازی از سقفهای گرانقیمت محبوب هستند. اکثر سقف های کامپوزیتی، سبک وزن بوده و به راحتی نصب میشوند. در مقایسه با تایلهای معمولی سقف، آنها 65 درصد وزن کمتری دارند. این بدان معنی است که شینگلهای کامپوزیتی میتوانند در زلزله بهتر از مصالح سنگین سقفی عمل کنند.
نکته: هنگام طراحی و ساخت پوشش مقاوم در برابر زلزله، حتما از تخته سنگ یا اسلیت (SLATE)، سفال، بتن و تایل دوری کنید. زیرا سنگینترین مصالح سقف موجود در بازار هستند.
سقف های کاذب مقاوم در برابر زلزله برای مقاومت در برابر فعالیت های لرزه ای و به حداقل رساندن آسیب در صورت وقوع زلزله طراحی شده اند. در اینجا چند نکته کلیدی برای ایجاد سقف کاذب مقاوم در برابر زلزله آورده شده است:
مرتبط: سقف کاذب کمپارس چیست؟ همه چیز درباره پوشش سقف کاذب PVC
برای سقف کاذب مواد سبک وزن و انعطاف پذیری انتخاب کنید که بتواند نیروهای لرزشی را بدون ریزش جذب کند. معمولا برای سقفهای مقاوم در برابر زلزله از مصالحی مانند تخته گچی، UPVC، صفحات فلزی یا فایبرگلاس استفاده میکنند.
از یک سیستم تعلیق قوی استفاده کنید که بتواند وزن سقف کاذب را تحمل کند و در هنگام تکان خوردن سقف، عملکری انعطافپذیر فراهم کند. سقفهای کاذبی را انتخاب کنید که برای مقاومت در برابر حرکات جانبی و عمودی ناشی از زلزله طراحی شدند.
برای تقویت سازه سقف کاذب و جلوگیری از سقوط آن در هنگام زلزله، اجزای مهاربندی لرزشی مانند مهاربندهای متقاطع یا مهاربندهای تابشی را نصب کنید. این بادبندها به توزیع نیروهای لرزهای و کاهش خطر ریزش سقف کمک میکنند.
از اتصالات انعطاف پذیر بین سقف کاذب و سازه ساختمان استفاده کنید تا امکان حرکت در هنگام زلزله فراهم شود. این انعطاف پذیری به جلوگیری از انتقال نیروهای بیش از حد به سیستم سقف کمک میکند و خطر آسیب را کاهش میدهد.
همکاری با معماران، مهندسان و پیمانکاران مجرب که در زمینه طراحی و نصب سقفهای کاذب ضد زلزله تخصص دارند. آنها میتوانند اطمینان حاصل کنند که سیستم سقف الزامات ایمنی در برابر زمین لرزه را برآورده میکند و به درستی برای مقاومت در برابر زلزله نصب شده است.
بازرسیهای منظم از سقف کاذب برای بررسی هرگونه نشانه از سایش، آسیب یا خم شدن سقف را انجام دهید. برای حفظ یکپارچگی ساختاری سقف و اطمینان از مقاومت آن در برابر زلزله، هر مشکلی را سریعاً برطرف کنید.
قطعا پوششهای سقفی و دیواری یو پی وی سی در کارخانجات سپیدفام وارنا ارزانترین ورقهای سقف ضد زلزله برای سازه شما نیستند. ولی به دلیل دوام و ماندگاری بالا و حداقل نیاز به مراقبت، مالکان ساختمانها را درگیر هزینههای اضافی یا تعویض زودهنگام نمیکنند، ضد ضربه و مقاوم هستند و بدون دردسر و سریع نصب میشوند. همچنین بر اساس تجربه ثابت شد که 40 الی 50 سال دوام و ماندگاری دارند.
مشاوره در خصوص قیمت و ساخت پروژههای سقف سوله، ویلا،آپارتمان، سایبان و پارکینگ شما با مشاوران حرفهای سپیدفام وارنا:
5495291 – 0911
0465839 – 0912
0465837 – 0911