اولین تولید کننده سقف یو پی وی سی در ایران !
خانه » دستهبندی نشده • وبلاگ » معایب و مزایای سقف کاذب؛ کاربردها و روش نصب آن
سقف کاذب، سازه اصلی برای سقف ساختمان نیست؛ بلکه به عنوان پوششی برای سقف بالاتر یا سقف اصلی عمل میکند. به همین دلیل به آن سقف افتاده یاDropped Ceiling گویند. سقفهای کاذب بخصوص برای سقف حمام، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و پارکینگ کاربرد دارد. برای پذیرایی و اتاق خواب بیشتر جنبه تزیینی دارند. سقف کاذب هم برای خانههای مسکونی و هم برای مجتمعهای تجاری و اداری کاربرد دارد. در اینجا به معایب و مزایای سقف کاذب ، کاربردها و نحوه نصب آن میپردازیم.
سقف کاذب به انگلیسی : Drop Ceiling Tiles یاDropped Ceiling ، Suspended Ceiling ، Ceiling T bar، False Ceilingیا Grid Ceiling نام دارد. در گذشته سقف کاذب با رابیتس یا گچ ساخته میشد؛ اما امروزه از مدل های جدید و مدرن سقفی استفاده میشود. از جمله برخی مزایای سقف کاذب ؛ کاهش وزن ساختمان، تعویض راحتتر سقف، جاگذاری بهتر تایلها و عایق بودن ساختمان است.
در بیشتر موارد، سقف کاذب شامل یک قاب فلزی است که از سقف اصلی آویزان میشود. از دیگر مزایای سقف کاذب راحتی نصب آن است که میتوانید به تنهایی و بدون نصب حرفهای انجام دهید؛ به خصوص اگر قصد دارید سقف کاذب را در فضای کوچکی نصب کنید.
مزایای سقف کاذب نسبت به معایب آن بیشتر است. آنها اغلب ارزان هستند و نصب آسانی دارند. سقف کاذب یک روش عالی برای زیباسازی سقف ساختمان است، اما ممکن است برای همه ساختمانها گزینه مناسبی نباشد. پس بهتر است قبل از نصب آن، به کاربردها، مزایا و معایب و هدف از طراحی سقف کاذب توجه کنید.
از جمله مزایای سقف کاذب فرآیند نصب تایلهای سقفهای کاذب است که میتواند ساده و سریع باشد. اگر صاحبخانهای خوش دست و با تجربه هستید، ممکن است احساس کنید که خود میتوانید این کار را انجام دهید.
نصب سقف کاذب یک کار بیش از حد پیچیده یا وقت گیر نیست و معمولاً میتواند در یک آخر هفته تکمیل شود. برای مثال، این روش نسبت به نصب سقف گچی ریخت و پاش و کثیفی کمتری دارد. کارهای تکمیلی زیادی در نصب سقف دیوار خشک وجود دارد؛ از جمله سنباده کاری، رنگ آمیزی، تمیز کردن و غیره، که می توانید سقف کاذب را جایگزین کنید.
علاوه بر این، نصب سقف کاذب سختی کمتری نسبت به موادی مانند گچ برگ – پانل گچی – یا ورق های دیوار خشک دارد و بنابراین مانور دادن روی آنها آسانتر است.
حتی اگر نتوانید خود آن را نصب کنید، سقف کاذب همچنان گزینه خوبی است. شما میتوانید با استخدام یک متخصص نصب سقف، در زمان و هزینه خود صرفهجویی کنید.
چه بخواهید شکل ناجور سیم پیچیها و کانالکشیهای شرکت خود را، یا یک سقف معیوب خانه ای قدیمی را مخفی کنید؛ سقف های کاذب این کار را آسان میکنند. شما میتوانید با نصب سقف کاذب در زیر سقف اصلی از تعمیرات گران آن جلوگیری کنید و هر چیزی را که نمی خواهید دیده شود بپوشانید. ولی قبل از نصب چارچوب لازم برای سقف کاذب مطمئن شوید که فضای اصلی سقف را – جهت وجود هرگونه مشکل زیرسازی – بررسی کرده باشید.
شاید بخواهید سقف کاذب را با مدل و طرحی دیگر جایگزین کنید – یا برای انجام تعمیرات، لازم باشد تا به سقف اصلی دسترسی داشته باشید – در این صورت چارچوب سقف کاذب، کار را آسانتر میکند. این امر مخصوصاً زمانی صادق است که برای کار بر روی سقف اصلی – یا در فضای داخل سقف کاذب – تنها برداشتن چند تایل سقفی، کافی باشد.
تعمیرات یا بازسازی سقف در مدلهای سقف سنتی – که روی سیم ها و چیزهای دیگر را با گچ میپوشانند – گران و زمان بر است. در واقع باید بخشی از فضای سقف را تخریب کنید تا به محل تعمیر دسترسی پیدا کنید. ولی در مورد سقف کاذب تنها کاری که باید انجام دهید این است که تنها چند پانل را جابجا کنید و پس از اتمام تعمیر، آنها را در جای خود قرار دهید.
بر کسی پوشیده نیست که بازسازی یا طراحی مجدد سقف میتواند پرهزینه باشد – حتی برای یک فضای کوچک. اما نصب سقف کاذب میتواند علاوه بر کاهش هزینه، سقفی زیبا و مدرن بسازد. این کار نیازی به تخریب گسترده ندارد و متریال مصرفی آن نیز گران نیستند. نصب سقف کاذب زمان زیادی نمیبرد و امکان انجام پروژه به تنهایی وجود دارد؛ بنابراین نیازی به پرداخت هزینه برای نصاب حرفهای نخواهید داشت.
یکی دیگر از مزایای نصب سقف کاذب این است که یک لایه سقف اضافی در زیر سقف اصلی ایجاد میکند. این کار، سقف را در تابستان های گرم خنک نگه میدارد. زمانی که پرتوهای خورشید مستقیماً روی پشت بام میافتد، سقف اصلی یا رویه را گرم میکند، اما سقف کاذب خنک میماند و دمای داخلی محیط را حفظ میکند.
سقف های کاذب می توانند دمای محیط را کاهش دهند. این به نوبه خود به کاهش هزینههای برق و گاز کمک میکند. در تابستان نیاز کمتری به روشن کردن کولر و در زمستان، روشن کردن بخاری دارید. لایه اضافه شده سقف کاذب ، برای کنترل دمای داخل ساختمان کافی است. بنابراین سقف کاذب، یک عایق حرارتی و برودتی محسوب میشود.
از جمله مهم ترین مزایای سقف کاذب اکوستیک شدن سقف شماست. یکی از اصلیترین دلایل محبوبیت سقفهای کاذب در محیطهای صنعتی و تجاری، عایق صوتی بودن آن است. این یک سقف کاذب اکوستیک است که صدا را خفه میکند؛ زیرا از فایبرگلاس ساخته شده است. این ویژگی میتواند بخصوص برای یک فضای کوچک یا برای هر نوع اتاقی مفید باشد. نه تنها به کاهش نویز محیط کمک میکند؛ بلکه حس راحتی و آرامش بیشتری در فضا ایجاد میکند.
یکی از رایجترین دلایلی که مردم سقف کاذب نصب میکنند، این است که انواع سقف کاذب، در مدلها و طرحهای مختلف و به روشهای مقرونبهصرفهای عرضه میشود. تایل سقف کاذب از جنس پلاستیک، الیاف سلولزی، چوب و مواد دیگر هستند. میتوانید ظاهری شبیه به سقف فلزی ایجاد کنید یا متریالی را انتخاب کنید که پیچیده و گرانقیمت به نظر برسد؛ ولی زیباست و با هزینه کمی قابل نصب است.
شاید به نظر برسد که نورپردازی یک فضای کوچک آسان باشد. اما اگر بخواهید از هر روش دیگری استفاده کنید به سرعت متوجه خواهید شد که معمولاً آزادی عمل زیادی برای تزیینات یا نورپردازی وجود ندارد. نصب سقف کاذب به این معنی است که میتوانید چراغها – و همچنین فنها و سایر وسایل – را بین پانلهای سقف نصب کنید. این به این معنی است که شما میتوانید دقیقاً نور مورد نظر خود را به فضا اضافه کنید.
زیبایی محیط داخل ساختمان و سقف یکی دیگر از ویژگی ها و مزایای سقف کاذب است. یکی از دلایل اصلی که صاحب خانهها و صاحبان صنایع به نصب سقفهای کاذب روی آوردهاند؛ وجود انواع سقفهای کاذب طرحدار و افزایش زیبایی محیط داخلی ساختمان است.
اگر شما علاقهمند هستید تا در فضای خانه یا شرکت خود تنوع ایجاد کرده بر زیبایی آن بیفزایید، سقف کاذب، یک بوم نقاشی بزرگ برای انجام این کار است. ممکن است بخواهید برای ایجاد ظاهری مدرن و جذاب برای رستوران خود، یک طرح سقف کاذب فلزی و جدید را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید : نحوه نصب ورق سقف یو پی وی سی UPVC
با وجود فواید زیاد و مزایای سقف کاذب، آنها برای هر نوع سازهای مناسب نیستند؛ زیرا ارتفاع سقف را کاهش میدهند. بنابراین اگر در حال حاضر سقف شما بسیار پایین است و دیگر نمیتوانید سقف را بیشتر پایین بیاورید، سقف کاذب نصب نکنید. زیرا علاوه بر خراب کردن دکور، میتواند به شخص حس خفگی دست دهد.
همچنین مهم است که بدانیم آنها به اندازه سقف اصلی محکم و بادوام نیستند. پس اگر باید وزن زیادی را بالای آن قرار دهید، تایلهای سقف کاذب ممکن است نتوانند در برابر این فشار مقاومت کنند.
عیب دیگر سقف کاذب آن است که ممکن است زودتر از آنچه فکر می کنید، به تعمیر و نگهداری نیاز داشته باشند. شاید لازم باشد برای تعمیر و نگهداری سقف کاذب خود زمان، انرژی و پول زیادی مصرف کنید. این به این دلیل است که بسیاری از مصالح رایج در سقفهای کاذب میتوانند در معرض لک شدن، شل شدن و افتادگی و سایر آسیبها قرار گیرند.
اگر این چند نکته منفی سقف کاذب – در مقابل فواید زیاد آن – برایتان مهم نباشد، این روش طراحی سقف کاربردی و زیباست که میتواند تقریبا برای هر فضا یا اتاقی در نظر گرفته شود.
برای آنکه بتوانید از مزایای سقف کاذب بهره مند شوید ابتدا باید آن را به طور صحیح نصب کنید. بنابراین در اینجا به مراحل اولیه نصب سقف کاذب میپردازیم. این یک راهنمای نصب کامل نیست؛ اما میتواند به شما این ایده را بدهد که آیا این پروژهای است که میخواهید و میتوانید خودتان آن را انجام دهید یا خیر.
این مرحله، دست گرمی است زیرا باید از فضای خود طرحی ترسیم کنید. (روی کاغذ) و سپس شبکه خود را بر اساس آن مقیاس طراحی و پیاده سازی کنید. در این مرحله، محل تایلها و ارتفاع سقف را مشخص کنید. اگر یکبار کف ساختمان خود را تایل بندی کرده باشید، می بینید که به این روش نصب سقفی بسیار شبیه است. سقف کاذب باید حداقل 8 سانتی متر پایین تر از سقف اصلی قرار می گیرد.
در این مرحله شما باید نبشی ها (L-Channel) باید مطمئن شوید که کانالها تراز و محکم هستند و فاصله آنها به درستی اندازه گیری شده است.
در این مرحله، نوبت به نصب آویزها و سازههای سپری (T-Channel) یا کانالهای عمودی میرسد؛ زیرا عمود بر نبشی ها نصب میشوند. نصب چراغ ها و نورپردازی نیز در این مرحله انجام میشود.
سازههای عمودی، وزن ناشی از تایلهای سقف کاذب را تحمل میکنند، پس باید با دقت نصب شوند.
در مرحله آخر، تایل ها را بر آویزها نصب کنید.
به خاطر داشته باشید، فرآیند نصب سقف کاذب نسبتاً ساده است، اما شامل اندازه گیریها و برش های زیادی است. اشتباهات جزئی در اندازهگیریها و برشها میتواند همه چیز را خراب و نصب را دچار مشکل کند.
طبق مقررات ملی ساختمان ، نحوه ساخت سقف های کاذب باید به صورت استاندارد و با توجه به موقعیت و کاربرد سقف کاذب باشد. در مبحث نظام مهندسی ساخت سقف کاذب به دو صورت اجباری و اختیاری بررسی میشود. برای مثال در مکانهای دارای تاسیسات برقی و مکانیکی، – یا مکان هایی که در آن از مواد آتش زا استفاده میشود – برای محافظت بیشتر، باید از سقف کاذب استفاده شود. اما در سازههایی که صرفا زیبایی و نورپردازی مدنظر است، جنبه اختیاری دارد.
از مزایای داشتن سقف کاذب یو پی وی سی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
احتمال رطوبت و نم زدگی در داخل ساختمانها زیاد است. به ویژه در مناطق شمالی و استوایی یا در ساختمان های قدیمی با ترک هایی که در بیرون آن ایجاد شده است. در حالی که به نظر میرسد ورود نم و رطوبت به داخل خانه امری غیرقابل اجتناب است؛ اما میتوان با انتخاب سقف کاذب ضد آب، میزان رطوبت را به حداقل رساند.
جنس سقف کاذب یو پی وی سی به گونهای است که در برابر رطوبت سقف نقش یک لایه محافظتی را بازی میکند. این مانع از زنگ زدگی و چکه کردن سقف در هنگام ریزش باران و برف میشود.
سوالات متداول
از مهمترین مزایای سقف کاذب آکوستیک یا ضد صدا بودن و مخفی کردن تمام لوله کشیها، سیم کشیهای برق و کانال های HVAC است. برخی از مکانهای تجاری مانند استودیوهای موسیقی، باشگاهها و رستورانها باید از سقفهای کاذب عایق صدا برای ایجاد فضای مناسب استفاده کنند.
ارزان ترین نوع سقف کاذبpvc و تایل گچی است. به آن گاهی سقف کاذب کناف نیز می گویند. اما کناف یکی از برندهای تایل گچی است و نسبت به سایر انواع آن گرانتر و باکیفیتتر است. پس از آن سقف کاذبPVC است.
قیمت سقف کاذب رابیتس به طور میانگین ارزانتر از کناف است.
بر خلاف متریال سقف PVC که پلاستیکی است، سقف کاذب یو پی وی سی در برابر درجه حرارت بالا و گرمای شدید، مقاومت بالایی از خود نشان میدهد. upvc یک سقف ضد آتش، ضد صدا و ضد رطوبت است که در هر نوع شرایط آب و هوایی – بخصوص مناطق شمالی کشور – امتحان خود را به خوبی پس داده است.
سقف های پی وی سی به دلیل پلاستیکی بودنشان، محکم و بادوام نیستند و در برابر دمای زیاد تغییر شکل میدهند. بنابراین بالای سقف باید از چراغهایی که گرمای کمی تولید میکنند استفاده شود. همچنین حشرات موذی ممکن است در میان درزهای آن لانه کنند – اگر به موقع و به درستی تمیز نشوند. اما در سقف کاذب یو پی وی سی این مشکلات وجود ندارد. زیرا جنس آن از پلی وینیل کلراید سخت شده است. از دیگر مزایای سقف کاذب یو پی وی سی ؛ مقاومت در برابر نفوذ حشرات، استحکام و دوام بالا و عایق حرارتی و صوتی است.
از جمله مزایای سقف کاذب یو پی وی سی ضد رطوبت بودن آن است. سقف کاذب ضد حریق upvc یک ورق سقفی تک لایه و مقاوم است. سقفهای کشسان یو پی وی سی شرکت سپید فام وارنا دارای 7 سال گارانتی معتبر و 50 سال طول عمر مفید میباشند.
ما تولید کننده و تامین کننده سقف کاذب یو پی وی سی هستیم. سقف کاذب پلی وینیل کلراید غیر پلاستیکی – UPVC سپیدفام وارنا علاوه بر افزایش زیبایی داخلی در ساختمان ها از نظر قیمت نیز یک سقف مقرون به صرفه است.
سپیدفام وارنا – با نام تجاری پلی روف اریکا – یک شرکت تولیدی و پخش انواع پوششهای سقف و دیوار است که فعالیت خود را از سال 1394 آغاز کرده است و با همکاری متخصصان حرفهای و مشاورانی برگزیده، بهترین انواع پوششهای سقفی و دیواری UPVC را به سراسر دنیا ارسال میکند.
ما انواع سقف های ضد خوردگی، ضد صدا، ضد رطوبت و زنگ زدگی و ضد حریق را به طور سفارشی و با بالاترین کیفیت برای سوله های صنعتی، سقف پارکینگ و سایبان، سقف استخر پرورش ماهی و میگو و … تولید میکنیم.
ورق های سقف یو پی وی سی به ویژه برای صنایع شیمیایی و خورنده مانند: کارخانجات سرامیک، کاغذ، چاپ و رنگرزی، کارخانه های فولاد، صنایع تولید نمک و غیره مناسب هستند.
لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشخصات فنی ورق ها و قیمت آنها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
0912-0465839
0912-0465837
0911-5495291
01144405168-70