اولین تولید کننده سقف یو پی وی سی در ایران !

09115495291 - 09120465839- 09120465837

مشاوره با واحد فروش

خانه  »  وبلاگ   »   خوردگی سقف روی (ZINC) و تاثیر بر سوله دام ؛ راه حل چیست؟

خوردگی سقف روی (ZINC) و تاثیر بر سوله دام ؛ راه حل چیست؟

  • 127 بازدید
  • تاریخ انتشار: 3 ماه پیش
4.9/5 - (7 امتیاز)

خوردگی سقف روی (ZINC) و تاثیر بر سوله دام ؛ راه حل چیست؟

سقف روی یا zinc در اکثر محیط‌های طبیعی نسبت به فولاد در برابر خوردگی مقاوم‌تر است – به استثنای فضای داخلی با تهویه‌ که در آن خوردگی فولاد و روی کمتر است. برای مثال، در محیط‌های ساحلی، نرخ خوردگی روی حدود 25/1 برابر فولاد است. همچنین در مناطق صنعتی مانند سوله‌های صنعتی سقفی در کارخانجات تولید گاز و مواد شیمیایی بسیار خورنده هستند.

خوردگی سقف روی

7 به طور کلی روش اعمال پوشش روی برای سقف آهنی و فولادی استفاده می‌شود: گالوانیزه گرم، الکتروگالوانیزه، آبکاری روی، آبکاری مکانیکی، پاشش روی و رنگ‌آمیزی با رنگ‌های حاوی روی.

 

 

خوردگی سقف روی در محیط بیرون

رفتار پوشش‌های روی در محیط خارج از ساختمان مانند سقف روی، در آزمایش‌ها در سراسر جهان به دقت مورد بررسی قرار می‌گیرد. عملکرد روی در یک محیط جوی خاص را می‌توانیم تا حدودی پیش‌بینی کنیم.

خوردگی سقف روی در محیط بیرون

مقایسه دقیق رفتار خوردگی زینک در اتمسفرها به دلیل عوامل متعددی مانند جهت باد غالب، نوع و شدت دودهای خورنده، مقدار نمک دریا و دوره‌های نسبی رطوبت یا تراکم و خشکی، پیچیده است. با این حال، به طور کلی ثابت می‌شود که نرخ خوردگی سقف روی کمتر از فولاد است. از 13/0 میکرومتر در سال در آب و هوای خشک تا  1 میلی‌متر در سال در هوای مرطوب‌تر متغیر است. روی در اکثر محیط‌های طبیعی نسبت به فولاد در برابر خوردگی مقاوم‌تر است.

فلز روی درجه بالای مقاومت بیشتر خود در برابر خوردگی را مدیون تشکیل لایه‌های کربناته نامحلول است. شرایط محیطی که با تشکیل چنین لایه‌هایی تداخل دارد، ممکن است به سرعت روی را مورد حمله قرار دهد.

 

عوامل مهمی که بر میزان خوردگی سقف روی در هوا تاثیر دارد:

  • مدت و دفعات رطوبت
  • سرعت خشک شدن سطح سقف
  • میزان آلودگی صنعتی بر سقف فلز روی
  • عوامل مهمی که بر میزان خوردگی سقف روی در هوا تاثیر دارد:

در هوای خشک، سقف روی به آرامی توسط اکسیژن هوا مورد حمله قرار می‌گیرد. یک لایه نازک و متراکم از اکسید سطح روی تشکیل می‌شود. اگرچه لایه بیرونی بعضا می‌تواند جدا شود، لایه زیرین همچنان باقی می‌ماند تا از فلز محافظت کرده، تعامل آن با اکسیژن را محدود کند. در این شرایط که در برخی از آب و هوای گرمسیری رخ می‌دهد، روی با سرعت کندتری اکسید می‌شود.

سرعت خشک شدن نیز عامل مهمی است زیرا یک لایه رطوبتی نازک با غلظت اکسیژن بالاتر باعث ایجاد خوردگی می‌شود.

عوامل مهمی که بر میزان خوردگی سقف روی در هوا تاثیر دارد:

خوردگی سقف روی توسط هوا در دماهای بین منفیِ 18 تا 70 درجه سانتیگراد در فضاهای باز و بسته تعریف می‌شود. تخریب سقف روی در جو گاهی اوقات هوازدگی نامیده می‌شود. این تعریف طیف وسیعی از محیط‌های خورنده‌ را در بر می‌گیرد. عواملی که خورندگی سقف روی را تعیین می‌کنند عبارتند از: آلودگی صنعتی، آلودگی دریا، رطوبت، بارندگی و دما (به ویژه تغییر دما در اوج گرما و حداکثر خنکی روز که بر تراکم و تبخیر رطوبت تأثیر می‌گذارد)

جو، تا آنجا که به خوردگی مربوط می‌شود، یک محیط ساده و ثابت نیست. تأثیر این عوامل بر خوردگی روی مربوط به تأثیر آنها بر شروع و رشد لایه‌های محافظ آن است.

 

خوردگی سقف روی یا زینک در آب

خوردگی سقف فلزی یا روی در آب تا حد زیادی توسط ناخالصی های موجود در آب/باران ایجاد می‌شود. آبهای طبیعی به ندرت خالص هستند. حتی آب باران که توسط طبیعت تقطیر می‌شود، حاوی نیتروژن، اکسیژن، CO2 و گازهای دیگر و همچنین ذرات گرد و غبار و دود است. آبی که از سقف می گذرد، میکروارگانیسم های زنده، نمک‌های محلول و مواد کلوئیدی و معلق را با خود حمل می‌کند.

خوردگی سقف روی یا زینک در آب

تمام این مواد خارجی موجود در آب باران و طوفان‌های شن بر ساختار و ترکیب پوشش‌ها و محصولات خوردگی حاصل بر روی سقف روی تأثیر می‌گذارد. این به نوبه خود می‌تواند فرسایش آن را تسریع کند. علاوه بر این مواد، عواملی مانند pH، زمان قرار گرفتن در معرض گرمای هوا و تغییرات دما بر خوردگی آبی فلز روی سقفی تأثیر می‌گذارند.

همانند هوا، مقاومت خوردگی سقف روی در برابر آب به توانایی اولیه آن برای تشکیل یک لایه محافظ در واکنش با محیط بستگی دارد. در آب مقطر، که نمی‌تواند یک مقیاس محافظ برای کاهش دسترسی اکسیژن به سطح روی ایجاد کند؛ این حمله شدیدتر از اکثر انواع باران های منطقه ای است که حاوی نمک‌های رسوب‌زا هستند.

خوردگی سقف روی یا زینک در آب

توانایی آب در تشکیل رسوب اساساً به سه عامل بستگی دارد: غلظت یون هیدروژن (مقدار pH)، محتوای کل کلسیم و قلیائیت کل. اگر مقدار pH کمتر از مقداری باشد که آب با کربنات کلسیم (CaCO3) در تعادل باشد، آب به جای رسوب کردن، تمایل به حل شدن دارد. آب‌هایی با محتوای بالای CO2 آزاد نیز نسبت به روی تهاجمی هستند و خوردگی سقف روی را تسریع می‌کنند.

خوردگی روی در نمک‌ها، اسیدها و بازهای محلول

سقف روی را نباید در تماس با اسید و محلول‌های قلیایی قوی استفاده ‌کنید. زیرا در چنین محیط‌هایی به سرعت خورده می‌شود. بنابراین برای کارخانجات تولید مواد شیمیایی، بهداشتی یا سمی، برای اجتناب از تخریب زودهنگام سقف – ناشی از دود یا گازهای حاصل از این مواد – باید از سقف ضدمواد شیمیایی و آلایندگی مانند یو پی وی سی (UPVC) استفاده کنید.

خوردگی روی در نمک‌ها، اسیدها و بازهای محلول

غلظت‌های بسیار رقیق اسیدها سرعت خوردگی سقف روی را فراتر از حد فایده تسریع می‌کند. محلول‌های قلیایی با قدرت متوسط ​​بسیار کمتر از غلظت‌های اسید مربوطه خورنده هستند، اما همچنان به اندازه‌ای خورنده هستند که مزایای سقف روی را بی‌اثر کنند.

از سقف فلزی با پوشش روی یا (گالوانیزه) گاها برای نگهداری آب نمک‌های سردخانه‌ای استفاده می‌کنند که می‌تواند حاوی کلرید کلسیم (CaCl2) باشد. در این مورد، با افزودن قلیای کافی برای رساندن pH به محدوده قلیایی خفیف و با افزودن بازدارنده‌هایی مانند کرومات سدیم (Na2CrO4)، میزان خوردگی تحت کنترل قرار می‌گیرد. نمک‌های خاصی مانند دی کرومات‌ها، بورات‌ها و سیلیکات‌ها به عنوان بازدارنده خوردگی آبی در سقف روی عمل می‌کنند.

 

 

 

 

 

 

تاثیر ترکیبات آلی بر خوردگی سقف روی

تاثیر ترکیبات آلی بر خوردگی سقف روی

 

بسیاری از مایعات آلی که از نظر pH تقریباً خنثی هستند و به طور قابل ملاحظه‌ای عاری از آب هستند به روی حمله نمی‌کنند. بنابراین، روی و محصولات پوشش داده شده با روی معمولاً با بنزین، گلیسیرین و تری کلرواتیلن مهار شده استفاده می‌شوند. وجود آب آزاد ممکن است به دلیل عدم دسترسی به اکسیژن باعث خوردگی موضعی سقف روی شود. وقتی سقف در معرض آب است، روی ممکن است به عنوان یک کاتالیزور در تجزیه محلول‌هایی مانند تری کلرواتیلن و در نتیجه حمله اسیدی عمل کند. برخی از ترکیبات آلی که حاوی ناخالصی‌های اسیدی هستند، مانند گلیسیرین با عیار پایین، به روی حمله می‌کنند.

 

گازها

در صورت عدم وجود آب، روی ممکن است با ایمنی در تماس با اکثر گازهای رایج در دمای معمولی استفاده شود. کلر خشک روی فلز روی تاثیر نمی‌گذارد اما رطوبت باعث تحریک آن می‌شود. سولفید هیدروژن (H2S) نیز بیضرر است زیرا سولفید روی نامحلول (ZnS) تشکیل می‌شود. از طرف دیگر، SO2 و کلریدها دارای اثر خورندگی بر سقف روی هستند زیرا نمک‌های محلول در آب و نمک‌های رطوبت‌گیر هوا تشکیل می‌شوند.

 

 

 

 

خوردگی داخل سقف روی

سقف روی در هوای معمولی داخل ساختمان با رطوبت نسبی متوسط، خوردگی کمتری دارد. به طور کلی، یک پوشش کدر در نقاطی که ذرات گرد و غبار روی سطح وجود دارد شروع به تشکیل می‌کند: سپس به آرامی افزایش می‌یابد. این انتقال ممکن است تابعی از درصد رطوبت نسبی باشد که در آن ذرات رطوبت هوا را جذب می‌کنند.

خوردگی داخل سقف روی

 

در جایی که دما کاهش می‌یابد و رطوبت قابل مشاهده‌ای که روی سقف متراکم است به آرامی خشک ‌شود، خوردگی می‌تواند با سرعت بیشتری رخ دهد. زیرا چنین لایه‌های رطوبتی نازکی به دلیل میزان کم آب و تماس با سطح مشترک آب/هوا، محتوای بالای اکسیژن را حفظ می‌کنند.

 

روش‌های محافظت از سقف روی در برابر خوردگی

حداقل 6 روش اعمال فلز روی برای محافظت از سقف آهن و فولاد در برابر خوردگی وجود دارد: گالوانیزه گرم، الکتروگالوانیزه، آبکاری روی، آبکاری مکانیکی، پاشش روی و رنگ‌آمیزی با رنگ‌های حاوی روی.

معمولاً حداقل یک فرآیند وجود دارد که برای هر هدف خاصی قابل اجرا است. از آنجایی که فرآیندها مکمل یکدیگر هستند؛ به ندرت بیش از دو فرآیند وجود دارد که به طور جدی آن را به عنوان بهترین انتخاب برای یک پروژه خاص در نظر می‌گیرند.

 

 

گالوانیزه گرم

گالوانیزه گرم

در گالوانیزه گرم، فولاد یا آهنی که قرار است روی آن پوشیده شود، معمولاً به طور کامل در حمامی از فلز روی مذاب غوطه‌ور می‌شود. این رایج ترین نوع استفاده پوشش ضدخوردگی روی سقف فلزی است و تقریباً 2 قرن است که به صورت صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرآیند گالوانیزه گرم مدرن با استفاده از نتایج تحقیقات علمی در کارخانه‌هایی که به دقت کنترل می‌شوند انجام می‌شود و با سال‌های قبل فاصله زیادی دارد، اگرچه هنوز هم به همان اصول اولیه وابسته است.

 

مرتبط: خوردگی سقف فلزی/ گالوانیزه از چه زمانی شروع می‌شود؟

 

فرآیند گالوانیزه کردن

فرآیند گالوانیزه کردن

روش دیگر برای محافظت سقف فلزی در برابر خوردگی افزودن پوشش روی یا گالوانیزاسیون است. قبل از اینکه ورق‌های آهنی یا فولادی در روی مذاب فرو بروند، لازم است تمام رسوبات و زنگ‌زدگی‌ها از بین بروند. این کار را معمولاً با غوطه‌ور کردن در یک اسید مهار شده انجام می‌دهند. برای حذف ماسه وگرافیت آهن، عموماً از سنگ‌ریزه یا روش بلاستینگ استفاده می‌کنند که معمولاً با یک عملیات کوتاه غوطه‌وری می‌شود.

در فرآیند گالوانیزه خشک، کار را با غوطه‌ور کردن در محلول فلاکس کلرید آمونیوم آغاز و سپس به کوره خشک کن با دمای پایین منتقل می‌کنند. سپس آن را برای غوطه ور کردن در حمام روی مذاب، که سطح آن را نسبتاً خالی از شار نگه می‌دارند، آماده می‌کنند.

 

الکتروگالوانیزه کردن روی

الکتروگالوانیزه کردن روی

الکتروگالوانیزاسیون روشی دیگر برای افزودن روی و محافظت از سقف فلزی در برابر خوردگی است. این فرآیند شامل آبکاری و عبور جریان الکتریسیته از طریق محلول نمک/روی با آند روی و هادی فولادی است. با این روش پوشش‌های بسیار نازک و شکل‌پذیر را برای رنگ‌آمیزی آماده می‌سازند.

فولاد الکتروگالوانیزه با قرار دادن یک لایه فلز روی چسبنده بر روی سطح ورق فولادی ایجاد می‌شود. این پوشش‌ها به اندازه ضخامت پوشش‌های تولید شده توسط گالوانیزه گرم نیستند و عمدتاً به عنوان پایه رنگ استفاده می‌شوند.

اثرات گرمای سقف فلزی بر سوله‌های دام و طیور

لزوم ساختن سقف خنک برای سوله‌های دامداری در فصول گرم سال بسیار حائز اهمیت است – به ویژه برای حیوانات بسیار جوان یا مسن و حیواناتی که در وضعیت نامناسب یا بیمار هستند. بهترین سقف برای حیوانات در گرمای شدید باید بتواند از آنها در برابر نور خورشید محافظت ‌کند و اثر خنک کنند‌گی داشته باشد.

اثرات گرمای سقف فلزی بر سوله‌های دام و طیور

 

سقف سایبان سوله‌های دام با استفاده از پارچه، آهن، روی، مس، آلومینیوم یا فولاد گالوانیزه به هیچ‌وجه سقف‌های ایده‌آلی نیستند. زیرا این مواد در انعکاس پرتوهای تابشی خورشید و انتقال حرارت اثر منفی دارند. از جمله معایب انواع سقف فلزی از جمله روی علاوه بر اثر خوردگی و آسیب به دام‌ها، موضوع انتقال حرارت می‌باشد. در تابستان تنها نوشیدن آب به دام‌ها جهت خنک کردن حیوانات کافی نیست. اتفاقا این موضوع می‌تواند اثر منفی داشته باشد و باعث آب‌زدگی دام شود.

 

خوردگی سقف روی

بنابراین ساخت سایبانی که زیر سقف را خنک نگه دارد و  در گرما یا سرما دچار خوردگی و زنگ‌زدگی نشود از جمله مهمترین اقدامات صاحبان سوله‌های دامپروری است. انواع سقف فلزی از جمله روی علاوه بر ایجاد خوردگی، رسانای قوی گرما نیز هستند و به راحتی دمای بالا را به دام‌ها انتقال می‌دهند. پوشش‌های سقف یو پی وی سی سپیدفام وارنا به دلیل عدم انتقال حرارت و دوام بالا، از جمله خنک‌ترین و اقتصادی‌ترین ورق‌های سقفی برای انواع سوله‌های دام و سقف پارکینگ و سایبان هستند.

به عنوان راهکاری دیگر برای خنک کردن دام در تابستان، کاشت درختانی با سایبان‌های بزرگ صورت جداگانه در مزارع است. درختان به دلیل جذب گرما توسط برگها خاصیت خنک‌کنندگی دارند.

مناطق نگهداری و فرآوری دام باید دارای مناطق سایه‌دار باشد. استفاده از آب‌پاش‌ها یا مه‌پاش‌ها می‌تواند برای خنک‌کردن برخی از گونه‌ها مانند سوله‌های گاوداری نیز مفید باشد.

 

بهترین پوشش ضد خوردگی به جای سقف روی چیست؟

بهترین پوشش ضد خوردگی به جای سقف روی چیست؟

صنعت ساختمان و سوله‌سازی همواره بیشترین آسیب‌های خود را از خوردگی، زنگ‌زدگی، نشتی و گرمای سقف تجربه می‌کند. همانطور که در قسمت فوق اشاره کردیم، انواع سقف مسی، روی و ورق‌های گالوانیزه با کوچکترین خراشی به هنگام برش یا نصب دچار خوردگی و زنگ زدگی می‌شوند. گرما و سرما را به راحتی منتقل می‌کنند و بخصوص در مناطق صنعتی باعث ایجاد هزینه‌های اضافی می‌شوند.

بهترین جایگزین برای سقف‌های گالوانیزه، آلومینیوم، روی و کلا پوشش‌های فلزی، ورق‌های UPVC شرکت سپیدفام وارنا است. کارخانجات وارنا اولین و بزرگترین تولیدکننده پوشش‌های دیواری و سقفی یو پی وی سی در ایران و صادرکننده به کشورهای خاورمیانه است.

خوردگی سقف روی

جنس سبک وزن و بادوام پوشش‌های UPVC با یک تیر 2 نشان می‌زند. به این معنا که با قیمت کمتر ورق‌هایی را خریداری می‌کنید که علاوه بر خاصیت ضدخوردگی و دوام 40 الی 50 ساله، هزینه تعمیر و نگهداری تقریبا صفری دارند.

 

برای اطلاعات بیشتر و مشورت در خصوص پروژه‌های ساختمانی خود با مشاوران سپیدفام وارنا تماس حاصل فرمایید:

 

5495291 – 0911

0465839 – 0912

0465837 – 0911

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *