اولین تولید کننده سقف یو پی وی سی در ایران !
خانه » دستهبندی نشده • کاربرد ورق های یو پی وی سی • وبلاگ » پوشش سقف ویلا و نکاتی که باید در مورد آن بدانید !
انتخاب بهترین پوشش برای سقف ویلا؛ میتواند زمانبر باشد و شما را در خرید آن با شک و تردید روبهرو سازد. در بازار گزینههای زیادی برای انواع سقف ویلا وجود دارد: سفال، شینگل، کامپوزیت، فلز، چوب، سقف پی وی سی، سقف upvc و …
شیب سقف خانههای ویلایی علاوه بر زیباتر کردن نمای ظاهری ساختمان، فواید مهم دیگری نیز دارد. اگرچه سقف آنها میتواند مسطح نیز ساخته شود. اما اجرای سقف ویلا در شمال کشور و مناطق مرطوب به صورت شیبدار مزایای بیشتری دارد. زیرا میزان برف و باران در مقدار شیب سقف خانههای ویلایی تاثیرگذار است.
ویلا (Villa) در زبان ایتالیایی به معنای “خانه روستایی یا مزرعه” است. بیشتر ویلاها مساحت زمین زیادی دارند و اغلب دارای انبار، پارکینگ یا چند ساختمان به هم چسبیده نیز هستند.
در زمانهای گذشته، سقف ویلا شیبدار و با استفاده از چوب ساخته میشد؛ اماسقف های مدرن امروزی این امکان را ایجاد کردهاند تا پوشش سقف ها مدرن تر و با مصالح ساختمانی به روزتر ساخته شود.
نکاتی که باید در انتخاب پوشش سقف ویلا به آن توجه نمود
طراحی سازههای شیبدار برای انواع سقف شیروانی، سقف باغ ویلا، سقف حیاط خلوت، سقف انبار (shed)، سقف پارکینگ ویلایی، سایبان و … به کار میروند.
سقف های ویلایی یا شیبدار یک اختراع جدید در ساخت و ساز ساختمان ها بود. بیشتر به این دلیل که سقفهای شیبدار خاصیت ریزش آب و تخلیه از سقف را داشتند. همچنین، قبل از صنعتی شدن، بیشتر تولید کالاها در خانههای مردم با دست یا با ماشین آلات کوچک اولیه انجام میشد. بنابراین نیازی به ساختمانهای بزرگتر نبود.
اما با پیشرفت انقلاب صنعتی، نیاز به ساختمانهای تجاری بزرگتر – برای استقرار ماشینآلات سنگین – بیشتر شد تا بتوانند تولیدات کارخانهای خود را در آن جای دهند. اما ساختمانهای بزرگتر به معنای افزایش هزینه ساخت و ساز و طراحی شیبهای تند بود. بنابراین، سقفهایی با شیب متوسط توسعه یافت که به طور قابل توجهی هزینههای ساخت و ساز را کاهش و مقدار فضای لازم را افزایش میداد.
در دهه 1920، سقفهای کم شیب در کارخانههای شهرهای بزرگ یافت شده به سرعت به نماد مدرنیته تبدیل شدند. حتی سقف ویلایی در منازل مسکونی محبوب شد که تا به امروز نیز طرح آن باقی مانده است. سقفهای ویلایی و کم شیب در سازههای تجاری؛ کشاورزی، صنعتی، مسکونی و همچنین سازههایی مانند آشیانههای هواپیما ، استفاده میشوند.
دلیل استفاده از سقف شیبدار در ویلا ها
سقف شیبدارPitched roof ) یا Gable roof ( یک سقف دو طرفه و دو نما است؛ که یک برآمدگی در بالاترین نقطه خود دارد. حداقل شیب سقف شیبدار 15 درجه و حداکثر شیب آن 70 درجه است. به عبارت دیگر؛ سقف شیبدار به سقفی با دو شیب که در یک یال مرکزی به هم میرسند، نیاز دارد.
هنگام تصمیم گیری برای انتخاب شیب سقف، بسیاری از مردم فکر میکنند که سقفهایی با شیب زیاد به متریال و در نتیجه هزینه بیشتری نیاز دارند. بنابراین، اغلب به سمت سقفهای کم شیب میروند. با این حال، سقف با شیب 50 درصد یا کمی بالاتر، فوایدی هم دارد. در اینجا به چند مزیت سقف شیروانی با شیب زیاد اشاره میکنیم:
کدامیک از انواع سقف شیروانی ویلا برای شما مناسبتر است؟ در زیر چند نمونه از انواع پوشش سقف شیروانی ویلا را به همراه مزایا و معایب آنها معرفی میکنیم.
1- پوشش سقف سفالی
اجرای سقف شیبدار ویلایی با طرح سفال، ساختاری سنتی و باستانی دارد و بیشتر در سبک خانههای قدیمی دیده میشود.
مزایای سقف شیروانی سفالی :
معایب سقف شیروانی سفالی :
2- پوشش سقف ویلای چوبی
طراحی سقف ویلا شیبدار با شینگلهای چوبی انجام میشود. ساختار سقف شیبدار چوبی، تنها از چوب خالص نیست و با مواد دیگر ترکیب نیز میشوند.
مزایای سقف شیروانی چوبی :
معایب سقف شیروانی چوبی :
3- سقف شیبدار شینگل
پوششهای سقف شینگل شیروانی معمولا از سه جنس مختلف ساخته میشوند:
در اینجا به معایب و مزایای سقف شیروانی شینگل آسفالتی که رایج ترین آنهاست، میپردازیم. جنس شینگل از قیر، مواد پلیمری و گرانول معدنی است. انعطاف پذیری و استحکام آن نیز به دلیل قیر اکسید شده و پلیمر است.
4- سقف آردواز
جنس آردواز که اغلب برای پوشش سقف ویلایی و شیبدار استفاده میشود؛ مخلوطی از سیمان، آزبست، پنبه نسوز، الیاف مصنوعی و ترکیبات شیمیایی و آب است. به دلیل مشکلات خطرناکی که ماده آزبست در انواع سقف آردواز ایجاد میکرد، در حال حاضر این پوشش سقف، بدون آزبست تولید میشود.
اغلب، برای اجرای سقف ویلایی و شیروانی از آردواز سیمانی استفاده میشود. برای زیباسازی سقف آلاچیق و پارکینگ نیز به کار می رود و جلوه زیبایی به نمای شیروانی ساختمان میدهد.
مزایای سقف آردواز ویلایی :
5- ورق دکرا
ورق 8 لایه دکرا ؛ گزینهای بسیار مناسب برای اجرای سقف ویلا و پوشش سقفهای شیبدار است. به آن ورق سنگریزهای نیز میگویند. این لایه ها شامل: آلوزینک، آلیاژ مس، اکرولیک پرایمر، آنتی باکتریال، گالوانیوم، رزین دو میکرونی، آلومینیوم و سنگریزه های طبیعی و معدنی تشکیل شده است.
مزایای ورق دکرا :
عیب ورق دکرا :
ورق دکرا یک متریال وارداتی است (از کشور نیوزیلند) و قیمت بالایی دارد.
6- سقف شیروانی فلزی
جنس ورقهای فلزی به کار رفته در سقفهای شیروانی ویلایی میتواند شامل فولاد (گالوانیزه و گالوالوم)، آلومینیوم، مس، روی و قلع باشد.
مزایای سقف ویلایی فلزی :
معایب سقف ویلایی فلزی :
7- پوشش سقف آندوویلا
وزن سبک و خاصیت ضد آب بودن تایل اندوویلا، آن را تبدیل به گزینه مناسبی برای پوششهای شیبداری چون: سقف ویلا ، سقف ایوان و تراس ، سقف سایبان و آلاچیق میکند. ورق های اندوویلا از جنس سلولز و قیر بتومن ساخته میشود و یک ورق پوششی مناسب برای بام ویلا است.
سایر مزایای ورق اندوویلا برای سقف ویلا:
8- سقف ایرانیت
ایرانیت از جمله ارزان ترین پوشش برای سقف ویلا است. اگر ویلای شما طرحی ساده و سنتی دارد؛ ایرانیت میتواند یک سقف شیبدار ارزان برای ویلای شما باشد. ایرانیت دوستدار محیط زیست و از نظر اقتصادی به صرفه است. در عین حال دارای معایب قابل توجهی نیز است:
معایب ایرانیت برای پوشش سقف ویلا:
9- پلی کربنات برای سقف باغ ویلا
مزایای پلی کربنات:
معایب پلی کربنات :
سیستم زهکشی ساختمان رابطه مستقیمی با شیب سقف دارد. بر این اساس انواع سقف ویلا به 2 دسته سقف مسطح و سقف شیبدار طبقهبندی میشوند.
سقفهای شیبدار سقفهایی هستند که عموماً در یک، دو یا چند قسمت (بسته به طرح) با زاویه معینی از یال مرکزی، شیب دارند. (یال مرکزی بالاترین نقطه یا قله در سقف شیبدار است).
تفاوت سقف شیبدار با سقف تخت در این است که شیب سقف مسطح کمتر از 10 درجه است؛ که فقط در مناطق کم بارش می تواند به اندازه کافی، آب باران را تخلیه کند، در حالی که در سقف های شیبدار معمولاً بین 30 تا 70 درجه شیب لازم است.
چرا سقف ویلا را شیبدار میسازند؟
در زیر به برخی از مزایا و معایب سقف شیبدار ویلایی میپردازیم:
مزایای سقف ویلایی شیبدار :
یکی دیگر از مزایای سقف شیبدار، تهویه بهتر برای کل خانه است؛ سقف شیبدار طوری ساخته شده است که امکان تهویه طبیعی هوا بین لایه بیرونی و داخل ساختمان را فراهم آورده باعث صرفه جویی در مصرف انرژی میشود. به علاوه فضای بیشتری را جهت ساخت اتاق زیر شیروانی ایجاد میکند.
در سقف های شیبدار ویلایی تعداد ستونها و تیرهای سازه سقف کمتر است. در نتیجه سازه سبک تر شده و فشار کمتری بر آن وارد میآید.
محاسبه شیب سقف یعنی تعداد سانتیمتر یا مترهایی که شیب سقف شما به صورت عمودی بالا میرود تقسیم بر طول آن ضربدر 100. برای مثال: اگر سقف شما به ازای هر 30 سانتی متر حرکت افقی، 17 سانتیمتر بالا رود: (عرض 17 سانتیمتر)؛ سقف شما دارای شیب 17 در 30 است. یعنی زاویه شیب سقف ویلا 56 درجه است.
% 56 = 100 X (30/17)
شیب استاندارد سقفهای ویلایی بین 30 تا 70 درجه متغیر میباشد.
خوشبختانه برای تعیین شیب سقف لازم نیست حتما به پشت بام بروید. اگر به یک اتاق زیر شیروانی و تیر مایل یا شیبدار (rafter) آن دسترسی دارید؛ می توانید شیب سقف خود را اندازه بگیرید. برای این کار به یک تراز و یک متر نیاز دارید:
اگر این ابزارها را در اختیار دارید، این چهار مرحله را انجام دهید:
اکنون، عرض را بر طول تقسیم کنید. این به شما زاویه تانژانت یا خط مماس سقف را میدهد. (b/a)
سپس 1 را بر حاصل به دست آمده، تقسیم کنید.
در نهایت، این نتیجه را در 180/π ضرب کنید و شیب سقف خود را تعیین کنید.
شیب سقف = (1 ÷ حاصل (عرض ÷ طول))*180/π
برای مثال مطابق شکل:
b = 8
a =5
1 – (b/a) = c = 5/8 = 6/1
2 – 1/c = d = 0.625
3 – π/180*d 8098/35 =
پس در اینجا شیب سقف حدودا 35 درجه است.
سقف گرم چیست؟
سقف گرم به این معنی است که عایق حرارتی بر لایه زیرین سقف نصب میشود. (بدون ایجاد فضایی برای تهویه). این طراحی به فضای اتاق زیر شیروانی اجازه میدهد – تا با گرم کردن آن توسط پوشش حرارتی سقف – مانند سایر اتاقهای خانه، گرم شده قابل استفاده باشد. از آنجایی که هیچ تهویهای بین عایق و سقف وجود ندارد؛ موانع کنترل رطوبت و هوا در فضای پشت بام قرار دارند و به فضای اتاق زیر شیروانی اجازه میدهند تا شرایطی مشابه اتاق نشیمن داشته باشند. (گرم و راحت).
سقف گرم برای گرم نگه داشتن فضای اتاقهای نزدیک به سقف طراحی شده است. این به این دلیل است که عایق در بالای عرشه سقف، بالای یک لایه کنترل بخار و زیر پوشش سقف قرار میگیرد. این فرآیند، عایق حرارتی بیشتری برای اتاق شیروانی فراهم میکند.
سقف سرد چیست؟
برای طراحی سقف سرد معمولاً یک شکاف 50 میلی متری بین بالای عایق و عرشه سقف در بالا قرار میدهند. این باعث میشود تا هوا به گردش درآید. ولی از طرفی هم باعث میشود تا هوای سرد وارد سقف شود. در نتیجه این نوع سقف به سقف سرد معروف است.
ساختار بالای سقف، به هیچ وجه عایق بندی نشده است. این بدان معنی است که در یک روز سرد، هوای سرد از طریق تیرها به فضای جریان هوا و متعاقباً به اتاق زیر سقف هدایت میشود. این میتواند به طور چشمگیری بر دمای اتاق تاثیر منفی داشته باشد.
سقف سرد بهتر است یا سقف گرم ؟
برای تصمیمگیری آگاهانه، فقط دانستن تفاوت بین آن دو کافی نیست؛ بلکه باید مزایا و معایب هر دو نوع پوشش سقف را برای ویلا و سقف شیروانی خود نیز بدانید.
مزایای سقف سرد :
از فضای هدر رفته استفاده بهینه میشود.
معایب سقف سرد :
مزایای سقف گرم :
ایراد سقف گرم:
حین اجرای مراحل سقف ویلا باید توجه داشته باشم که : زیرسازی سقف شیروانی بنا به نوع طراحی آنها با یکدیگر متفاوتند. نوع سقف شیبدار ویلایی و جهت آنها – اینکه اتاق شیروانی دارد یا خیر- روش زیرسازی یکسانی ندارند.
اما مراحل اجرای سقف شیبدار ویلایی در 3 فاز و به طور مشابه انجام میشود:
نحوه اجرای سقف شیروانی ویلا:
پس از مقایسه انواع سقف شیبدار ویلایی که در بالا نشان دادیم؛ اکنون به معرفی بهترین پوشش سقف ویلا برای آن دسته از افرادی می پردازیم که همواره در جستجوی سقفی مدرن و شیک هستند. پوشش سقفی که علاوه بر زیبایی نمای ساختمان، تا سالیان سال شما را از پرداخت هزینه تعمیر و نگهداری سقف بی نیاز میکند. (در صورت نصب اصولی و صحیح).
سقف شیروانی UPVC
در اینجا قصد داریم به مزایا و معایب ورق شیروانی یو پی وی سی اشاره کنیم؛ ضمنا بگوییم که چرا سقف شیروانی یو پی وی سی بهترین پوشش برای سقف ویلا است؟
همان طور که در ابتدای مقاله گفتیم، نکته مهم در هنگام اجرای سقف ویلا ها و سازههای شیبدار؛ شیب سقف، آب بندی اصولی و میزان مقاومت پوشش سقف شیروانی در برابر رطوبت و سایر عوامل محیطی است. در عین حال که می خواهیم سقف ویلای ما شیک و به روز باشد، بتواند در شرایط جوی مختلف نیز عملکرد بالایی داشته باشد. به عبارت دیگر سقفی مدرن و جدید با امکاناتی جدید که تاکنون آن را تجربه نکردهاید.
ورق یو پی وی سی برای سقف ویلا
مزیت ورقهای UPVC برای سقف ویلا – در شرکت سپید فام وارنا – علاوه بر کیفیت بالایشان؛ در نوع عایق به کار رفته در آنهاست. در اجرای سقف ویلا با استفاده از ورق های upvc دیگر نیازی به عایق بندی و آب بندی مجزای سقفها نخواهید داشت. هزینه تعمیر و نگهداری ورقهای سقف یو پی وی سی بر خلاف متریالی مانند شینگل بسیار پایین است و نیازی به تعمیرات مداوم ندارد.
شرکت سپید فام وارنا با ارائه ورقهای سقفی ذوزنقهای؛ صاف و موجدار یو پی وی سی علاوه بر کاهش هزینههای شما، امنیت ویلای شما را نیز تضمین میکند. زیرا انواع پوششهای سقف یو پی وی سی در کارخانجات وارنا ضد صاعقه و ضد ضدحریق بوده ، عایق حرارت، عایق صدا و ضد آب میباشند. آنها در مناطق مرطوب و بارشی، صدای باران و تگرگ را انعکاس نمیدهند و از خوردگی و پوسیدگی سقف ویلا جلوگیری میکنند.
ورق های یو پی وی سی نسل جدیدی از پوششهای سقفی و دیواری با طول عمر بسیار بالا هستند. آنها علاوه بر مزایای فوق، نمای شیروانی و سقف ویلا را مدرن تر و ساختمان شما را زیباتر نشان میدهند.
ارزانترین سقف ویلا مطمئنا بهترین پوشش سقف برای ویلای شما نیست. اما با فیدبکی که پس از چندین سال از دوام سقف خود میگیرید با اطمینان خواهید گفت: ” خرید این پوشش سقف، ارزشش را داشت”.
سوالات متداول
مناسب ترین شیب سقف ویلا 30 تا 50 درجه است.
حداقل زاویه شیب برای سقف شیب دار 15 درجه است.
از لحاظ انعطاف پذیری در برابر باد: تحقیقات نشان می دهد که سقف با شیب 30 درصد ، مقاومت و دوام بیشتری را در برابر بادهای شدید از خود نشان میدهد.
از لحاظ طول عمر سقف: سقفهایی با شیب کمی بیشتر؛ از نشست باران، برف، برگهای درختان و سایر مواد مضر – که میتوانند انسجام سقف را از بین ببرد – جلوگیری میکنند.
به طور کلی، سقف های مسطح طول عمر کمتری دارند و در مقایسه با سقف های شیبدار نیاز به تعویض بیشتری دارند. به طور متوسط، سقفهای صاف یا مسطح تقریباً 10 الی 20 سال دوام میآورند در حالی که سقفهای شیبدار حداقل 25 سال دوام دارند.
خوب است که میزان شیب سقف خود را بدانید؛ بهویژه اگر میخواهید کارهای تعمیر و نگهداری سقف را خود انجام دهید – یا میخواهید امکانات جدیدی مانند نورگیر را خودتان روی سقف نصب کنید.
طراحی سقف ویلای مدرن بر نمایی تمیز و اشکال هندسی کمتر دیده شده تاکید دارد. در ساختار ساختمان آن دیگر ویژگیهایی مانند طاقها، ستونهای معمولی، کرکرههای پنجره، یا هر گونه تزئینات سنتی یا قدیمی وجود ندارد.
پوشش سقف آنها اغلب از آلومینیوم، فولاد، ورق یو پی وی سی یا کامپوزیت ساخته میشوند.
ارتفاع استاندارد سقف ویلا طبق مقررات ملی و الزامات عمومی ساختمان: ارتفاع کوتاهترین قسمت بام شیبدار، نباید از 05/2 متر کمتر باشد. حداقل ارتفاع سقف ویلا (ارتفاع سقف شیبدار) 8/2 متر و حداکثر ارتفاع سقف ویلا بستگی به شرایط ملک و شهرداری منطقه مربوطه دارد.
مهمترین دلیل برتری سقف ویلایی و شیبدار نسبت به سقف صاف؛ زهکشی بهتر و هدایت موثر آب برف و باران به ناودانی و تخلیه آن از ساختمان است.
در صورتی که پوشش سقف، خود دارای عایق نباشد؛ پشم شیشه، پشم سنگ و پلی ایزوسیانورات (PIR)؛ از جمله بهترین عایق ها برای سقف شیبدار هستند. ولی ورق های سقف یو پی وی سی نیاز به ماده عایق مجزا و پرداخت هزینه اضافی ندارند. زیرا خود ورقها، عایق حرارتی، عایق صدا و عایق رطوبت هستند.
برای خرید بهترین پوشش سقف ویلا باید به چند نکته اساسی توجه داشته باشید، از جمله: بودجه شما ، منطقه آب و هوایی، سبک طراحی ویلا ، زاویه شیب سقف ویلا ، جنس ورق و عایق آن و … ولی به دلایل زیر، توصیه ما خرید پوشش سقف یو پی وی سی است.
( بخصوص اگر ویلای شما در مجاورت دریا است).
پوشش سقف ویلا با پوشش ورق UPVC – محصول شرکت سپیدفام وارنا
سخن آخر
با توجه به مزایای پوشش ورق یو پی وی سی برای انواع سقف شیروانی و خانههای ویلایی، آیا هنوز هم فکر میکنید این پوشش سقف برای ویلا و سقف های شیبدار مقرون به صرفه نیستند؟ کافیست یکبار امتحان کنید.
پوشش سقف شیبدار برای ویلای شما بهتر است یا صاف؟ آیا سقف شما به عایق نیاز دارد یا خیر؟ نگران انتخاب نوع پوشش سقف ویلا و عایق سقفهای شیروانی خود نباشید. ما به شما کمک میکنیم تا انتخاب واقع بینانه و خرید مقرون به صرفهای داشته باشید. برای مشاوره رایگان و پشتیبانی حرفهای یا استعلام قیمت با متخصصان فروش ما در شرکت سپیدفام وارنا تماس حاصل فرمایید.
0912-0465839
0912-0465837
0911-5495291
01144405168-70