اولین تولید کننده سقف یو پی وی سی در ایران !

09115495291 - 09120465839- 09120465837

مشاوره با واحد فروش

خانه  »  وبلاگ   »   اجرای شیروانی سقف ؛ چگونه سقف شیروانی بسازیم؟

اجرای شیروانی سقف ؛ چگونه سقف شیروانی بسازیم؟

  • 12 بازدید
  • تاریخ انتشار: 5 روز پیش
5/5 - (14 امتیاز)

اجرای شیروانی سقف ؛ چگونه سقف شیروانی بسازیم؟

اجرای شیروانی یعنی نصب سقفی که دارای شیب باشد. شیب سقف‌ها می‌تواند از نظر زاویه متفاوت باشد و از نوک ساختمان (از تیزه) به پایین تا پایه سقف (تا لبه) کشیده شود.

اجرای شیروانی

ارتفاع از دهانه افقی، زاویه شیب را تعیین می‌کند، که به چند روش محاسبه می‌شود و به عنوان نسبت یا درجه نشان داده می‌شود. برای همه سقف‌ها، اندازه‌گیری قبل از اجرای شیروانی یک ضرورت است. زیرا از انتخاب سقف، طول تیرها و نحوه اندازه‌گیری و برش مصالح اطلاعات مهمی به دست می‌دهد.

برخلاف سقف‌های مسطح یا کم شیب، اجرای سقف شیروانی خروج آب به ناودان‌ها را بهبود و سرعت می‌بخشد و تجمع زباله ها را کاهش می‌دهد و اطمینان حاصل می‌کند که سقف شما عمر طولانی‌تر و نیاز بسیار کمتری به نگهداری مداوم دارد.

 

 

 

اجرای انواع شیروانی

 

سقف تک شیب

سقف تک شیب

اجرای طرح شیروانی تک شیب پروفیل جعبه‌ای با فلاشینگ

 

 

شیروانی تک شیب، می‌تواند پوشش کج یک ساختمان، سقف سوله یک طرفه، یا یک سقف پارکینگی باشد. در سقف‌های تک شیب، هیچ ضلع مجاور به راسی (خط‌الراس) وجود ندارد.

ساختار سقف تک شیب به دلیل اینکه تنها یک طرف سقف نیاز به ساخت و ساز دارد، فرآیند اجرا و نصب را سریعتر می‌کند. افزایش عمودی سطح سقف، متریال مورد نیاز را افزایش می‌دهد و نصب را دشوارتر از سقف‌های کم شیب می‌کند.

 

سقف دو شیب

سقف دو شیب

نمونه‌ای از طراحی و اجرای شیروانی دو شیب

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

سقف‌های دو شیب دارای دو جهت هستند که از دو طرف راس (بالاترین بخش خرپای سقف یا تیزه) به سمت پایین یا لبه بام شیبدار هستند.

با توجه به طراحی این نوع شیروانی اجرای آن از مزایای زیادی برخوردار است که از آن جمله می‌توان به داشتن فضای زیر شیروانی بیشتری اشاره کرد که با سقف و زاویه شیب بیشتر، افزایش می‌یابد. بعلاوه، این نوع سقف‌ها به دلیل طراحی ثابت مثلثی پوشش سقف و تکیه‌گاه‌های خرپاهای چوبی یا فلزی، از نظر ساختاری سالم‌تر هستند.

سقف‌های شیبدار معمولاً با استفاده از تیرها، پرلین‌ها و خرپاهایی که از چوب ساخته شده‌اند، نصب می‌شوند. خرپاها برای ساختمان‌های بزرگ‌تر ترجیح داده می‌شود و پشتیبانی ساختاری بهتری در سراسر دهانه و در انتهای سقف شیروانی ایجاد می‌کنند.

 

مرتبط: سقف شیروانی و محاسب شیب

 

حداقل زاویه برای اجرای شیروانی چقدر است؟

حداقل زاویه برای سقف معمولاً 4 درجه یا کمی کمتر از 12/1 را در نظر می‌گیرند. فقط سقف‌های خاصی به دلیل کاهش راندمان خروج آب و پایداری لازم، قادر به نصب تا این درجه شیب خواهند بود، بنابراین مهم است که این زاویه قبل از خرید متریال پوششی، محاسبه شود.

حداقل زاویه برای اجرای شیروانی چقدر است؟

ورق‌های سقف با قوطی پروفیلی را می‌توان با حداقل شیب 4 درجه نصب کرد؛ که آنها را برای سقف‌های کج، سقف‌های یک طرفه یا سوله‌هایی با سقف تقریباً مسطح ایده‌‌آل می‌سازد. گزینه‌های دیگر عبارتند از ورق‌های ایرانیتی که می‌توانند با زاویه 10 درجه نیز نصب شوند و تایل که می‌تواند تا 12 درجه نصب نیز شود.

 

آموزش گام به گام نصب ورق‌های شیروانی

 

اجرای تک شیب شیروانی برای سوله

 

مرحله 1- مجوز ساخت و اندازه‌گیری متراژ سقف

 

برای هر پروژه ساختمانی جدید، به مجوز برنامه‌ریزی برای سوله خود نیاز دارید. طول و عرض سقف سوله خود را برای تعیین تعداد مواد مورد نیاز و شکل کلی اندازه‌گیری کنید. همپوشانی ورق‌های سقف، تثبیت کننده‌ها و فلاشینگ‌ها را در نظر بگیرید.

 

مرحله 2 – خرید متریال

زاویه سقف شما تعیین می‌کند که کدام مصالح برای اجرای شیروانی سوله بهتر است. زیرا برخی از آنها، به عنوان مثال، ورق‌های سقف ایرانیتی، به حداقل 10 درجه (کمی بیش از 2/12) شیب نیاز دارند.

توصیه می‌کنیم لوازم و ابزار محافظ، همچنین نوار چسب ماستیک برای پروفیل و ورق‌های سقف یا درزگیر سیلیکونی برای تایل‌ها را در نظر بگیرید.

نحوه ساخت و اجرای سقف شیروانی برای سوله

نحوه ساخت و اجرای سقف شیروانی برای سوله

 

 

 

 

 

مرحله 3 – تیرها و پرلین‌ها را نصب کنید

تیرهای چوبی یا فلزی خود را به بالاترین قسمت شیب سقف، در فواصل 30 تا 60 سانتی‌متری از هم محکم کنید. اجازه دهید به اندازه کافی در لبه بام (پایین ترین انتها) آویزان شوند تا امکان خروج موثر آب فراهم گردد.

هنگام اجرای ورق‌های شیروانی گالوانیزه، باید پرلین‌ها در عرض سقف نصب شوند، از روی تیرها عبور کرده و محکم شوند تا از خم شدن ورق‌ها در باد جلوگیری کنند. برای ورق‌های با ضخامت  7/0 میلی‌متر، پرلین‌ها را باید حداکثر در فاصله 1 متر و بیست سانت و برای ورق‌هایی با ضخامت 5/0میلی‌متر با فاصله زیرسازی 1 متر نصب کنید.

 

مرحله 4 – سقف را نصب کنید

ورق های سقف را با استفاده از اتصالات مناسب، چه بر روی پرلین‌های فولادی یا چوبی نصب کنید. پرکننده‌های فومی برای ورق‌های فلزی سقف توصیه می‌شود تا زیر لبه‌ها قرار بگیرند تا لایه‌ای از محافظت در برابر حشرات، آفات و آب و هوا ایجاد کنند.

 

مرحله 5 – کارهای پایانی

برای زیبایی و محافظت بیشتر، فلاشینگ‌ها را در امتداد لبه‌های جانبی سقف نصب کنید.

 

 

دو شیب سوله

دو شیب سوله

 

نمونه‌ای از اجرای دو شیب نصب با ورق‌های فلزی شیروانی

 

 

مرحله 1 – اندازه‌گیری و مقدار خرید ورق

اندازه متراژ مربع سقف خود را با ضرب کردن طول افقی در طول تیرهای خود شروع کنید. برای سقف های دو طرفه این رقم دو برابر خواهد شد.

 

مرحله 2 – خرید ورق شیروانی

لیست خرید شما شامل یراق‌آلات، پرلین، تیر و ابزار ایمنی هنگام نصب و اجرای ورق شیروانی خواهد بود. اندازه سوله شما تعیین می‌کند که به چه تعداد خرپا یا تیرک سقفی نیاز دارید تا بتوانید سقف خود را نگه دارید. برای اکثر سوله‌های باغ به جای استفاده از خرپا، رفترها را از پایه سقف خط راس سقف نصب کرد.

 

مرحله 3 – مهارها را نصب کنید

برای ساخت سقف سوله‌های کوچک، به احتمال زیاد به مهاربندی دائمی نیاز نخواهد بود زیرا انتهای ورق‌های شیروانی به عنوان بخشی از دیوار ساخته می‌شود.

 

 

مرحله 4 – پرلین‌ها را نصب کنید

اگر قصد نصب و اجرای شیروانی را دارید، از چوب افقی یا فولاد Z Purlins استفاده کنید تا از خم‌شدن ورق‌های فلزی جلوگیری کنید. پرلین‌ها را باید به فاصله حداکثر 2/1 متری (با ورق‌های ضخامت 7/0 میلی متر) یا 1 متری (ورق‌های ضخامت 5/0 میلی‌متری) به تیرها ثابت کنید.

 

 

مرحله 5 – مصالح سقف را نصب کنید

پس از قرار گرفتن تیرها و پرلین‌ها، ورق‌ها را نصب کنید.

 

نحوه اجرای سقف شیروانی برای پارکینگ

نحوه اجرای سقف شیروانی برای پارکینگ

تک شیب

 

مرحله 1 – خرید متریال شیروانی

طراحی سقف پارکینگ خود را در مقایسه با محیط اطراف در نظر بگیرید. چه در حال نصب یک سایبان سرپوشیده باشید یا روباز، اولین قدم اندازه‌گیری عرض و عمق سقف است.

 

مرحله 2 – تیرچه‌های داخلی سقف و رفترها را بسازید

اولین خط تیرها را با توجه به زاویه سقف بسازید و تیرچه‌ها را بر اساس آن برش دهید. انتهای تیرها را به صفحات دیواری در لبه بام و به تیزه محکم کنید.

خرید متریال شیروانی

مرحله 3 – پرلین‌ها را اضافه کنید

مانند سقف سوله، در اجرای ورق‌های شیروانی، از چوب افقی یا فولاد Z Purlins استفاده کنید تا از خم‌شدن ورق‌های فولادی جلوگیری کنید.

 

مرحله 4 – نصب سقف

از یک گوشه شروع کنید. ورق‌های گالوانیزه را با یک پروفیل برای سقف تایل و 5/1 پروفیل برای سقف ایرانیت، و یک پروفیل برای سقف UPVC محکم کنید.

 

 

اجرای دو شیب شیروانی

اجرای دو شیب شیروانی

مرحله 1 – اندازه‌گیری و خرید مواد

به روش مشابه فوق، شکل سقف را برای محاسبه هر دو طرف ساختمان با ابعاد یکسان اندازه‌گیری می‌کنند.

 

مرحله 2 – خرپاهای سقف را بسازید

برای ساختمان‌های بزرگتر، خرپاها به تیرهای متقاطع (تیرهای سقفی) نیاز دارند که برای ایجاد ساختاری پایدار برای سقف ثابت شوند. در حالت ایده‌آل، هر خرپا باید حداکثر 60 سانتی‌متر از هم فاصله داشته باشد. این می‌تواند در صورت لزوم تا 30 سانتی‌متر یا 40 سانتی‌متر نیز باشد تا بتواند پشتیبانی کافی را برای پرلین‌ها فراهم سازد.

 

مرحله 3 – مهار سقف را نصب کنید

برای ساختمان‌های بزرگتر، خرپاها باید مهاربندی شوند تا پشتیبانی موقتی برای نصب خرپاها فراهم شود.

 

 

مرحله 4 – پرلین‌ها را با فواصل مشخص نصب کنید

مراحل اجرای پارکینگ شیروانی با دو شیب مشابه سقف تک شیب است که طرف مقابل آن آینه سمت اول اجرا می‌شود. مطمئن شوید که ردیف اول و دوم پرلین‌ها با ردیف اول و دوم در طرف دیگر هستند.

 

اجرای دو شیب شیروانی

مرحله 5 – مصالح سقف را نصب کنید

برای تایل‌های سقفی، حتماً دستورالعمل‌های محصولات را برای همپوشانی ورق‌ها دنبال کنید. ارزش آن را دارد که قبل از اقدام، چند پیشنهاد از تولیدکننده سقف خود دریافت کنید.

 

 

قیمت اجرای سقف شیروانی

هزینه اجرای سقف شیروانی بسته به عوامل مختلفی مانند اندازه و پیچیدگی سقف، مصالح مورد استفاده، منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید و هزینه‌های نیروی کار می‌تواند متفاوت باشد. قیمت اجرا یک تخمین است و هزینه‌های واقعی می‌تواند بر اساس موارد زیر متفاوت باشد.

  1. اندازه سقف: سقف‌های بزرگتر به دلیل افزایش مواد و کار مورد نیاز معمولا هزینه بیشتری برای نصب دارند.
  2. شیب سقف: شیب تندتر سقف ممکن است به اقدامات ایمنی بیشتری نیاز داشته باشد و نصب آن می‌تواند کار فشرده‌تر باشد و بر هزینه کلی تأثیر بگذارد.

قیمت اجرای سقف شیروانی

  1. مواد سقف: نوع مصالح سقفی که انتخاب می‌کنید (به عنوان مثال، یو پی وی سی، فلزی، تایل) به طور قابل توجهی بر هزینه‌های اجرا تأثیر می‌گذارد. مصالح گران‌قیمت معمولاً بیشتر از گزینه‌های استاندارد هزینه خواهند داشت.
  2. لوازم جانبی سقف: ویژگی‌های اضافی مانند سیستم‌های تهویه، زیرسازی، نورگیر و فلاشینگ‌ها می‌تواند به هزینه‌های کلی اضافه کند.
  3. قیمت دستمزد اجرای سقف شیروانی: هزینه‌های نیروی کار بسته به هر شهر و ناحیه متفاوت است، بنابراین ضروری است که برای تعیین هزینه‌های نیروی کار برای پروژه خود، از پیمانکاران و سازندگان منطقه خود مشورت بخواهید.

 

 

خرید ورق‌های صاف و شیبدار بادوام با نصب سریع و آسان

به دلیل پوشش محکم و انسجام ورق‌های یو پی وی سی ( UPVC ) فاصله زیرسازی و متعاقبا قیمت خرید و دستمزد اجرای سقف شیروانی شما کاهش می‌یابد.

 

خرید ورق‌های صاف و شیبدار بادوام با نصب سریع و آسان

 

 

سقف سوله سبک، نصب آسان و سریع پوششهای ضدخوردگی سقف و دیوار را از اولین و بزرگترین تولیدکننده ورقهای یو پی وی سی در ایران بخواهید. جهت مشاوره با متخصصان وارنا:

 

5495291 – 0911

0465839 – 0912

0465837 – 0911

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *