اولین تولید کننده سقف یو پی وی سی در ایران !

09115495291-01134390000- 09120465839-09120465837

مشاوره با واحد فروش

خانه  »  دسته‌بندی نشدهوبلاگ   »   پالایشگاه گاز ؛ رفع زنگ‌زدگی و پوسیدگی در سوله های گاز طبیعی

پالایشگاه گاز ؛ رفع زنگ‌زدگی و پوسیدگی در سوله های گاز طبیعی

  • 31 بازدید
  • تاریخ انتشار: 2 هفته پیش
Rate this post

پالایشگاه گاز ؛ رفع زنگ‌زدگی و پوسیدگی در سوله های گاز طبیعی

در مقاله امروز پلی‌روف علاوه بر شرح فرایند پالایش گاز در سوله‌های صنعتی، به بررسی تاثیر این عملیات و صدمات ناشی از این مواد در پالایشگاه های گاز طبیعی خواهیم پرداخت. همچنین روش‌های موثری را برای برطرف کردن زنگ و پوسیدگی پوشش‌های صنعتی در تاسیسات و تولیدات نفت و گاز معرفی خواهیم کرد.

پالایشگاه گاز

 

چه فرآیندهایی باعث خوردگی و پوسیدگی سقف پالایشگاه های گاز می‌شود؟

عوامل اصلی که در این عملیات باعث ایجاد زنگ‌زدگی پوشش صنایع گازی می‌شود عبارتند از:

 

 

  1. جداسازی گازها و احیا آمین‌ها

واحد شیرین سازی و رطوبت زدایی گاز، بازیابی گاز اتان، فشرده‌سازی و تبرید پروپان در پالایشگاه های گاز به دلایل مختلفی می‌توانند در پوسیدگی و زنگ‌زدگی پوشش‌های سقف و دیوارها نقش داشته باشند. اما چگونه این فرآیندها می‌توانند تبدیل به به محیط‌هایی خورنده برای پوشش صنایع و تاسیسات گازی شوند؟

1. جداسازی گازها و احیا آمین‌ها

 

واحد شیرین کننده گاز

فرآیندهای شیرین سازی گازها اغلب شامل جداسازی گازهای اسیدی (مثلاً سولفید هیدروژن و دی‌اکسید کربن) با استفاده از محلول‌های آمین است. اگر ریزش یا نشت اتفاق بیفتد، آمین‌ها می‌توانند باعث خوردگی شوند، به خصوص اگر در تماس با سطوح فلزی باقی بمانند.

فرآیند شیرین کردن می‌تواند رطوبت تولید کند. وقتی با اجزای گاز ترش مخلوط می‌شود، محیط‌های اسیدی ایجاد کرده پوشش‌های محافظ (فلزی) را تخریب می‌کند.

 

 

 

 

واحد رطوبت زدایی گاز در پالایشگاه

واحد رطوبت زدایی گاز در پالایشگاه

رطوبت گیرها با خنک کردن هوا رطوبت را حذف می‌کنند. اگر رطوبت هوا متراکم شود و روی سطوح داخل یا نواحی اطراف محافظ‌ها جمع شود، شروع به زنگ‌زدگی می‌کند، به خصوص اگر آلاینده‌هایی در هوا وجود داشته باشد.

فرآیندهای رطوبت زدایی که شامل استفاده از مواد شیمیایی (مانند گلیکول) هستند، رطوبت را جذب می‌کنند و در صورت عدم مدیریت صحیح منجر به خوردگی می‌شوند.

 

واحد بازیابی گاز اتان

فرآیندهای بازیابی اتان شامل جداسازی هیدروکربن ها است و می‌تواند میعانات حاوی آب تولید کند. این مخلوط یک محیط خورنده ایجاد می‌کند، به خصوص اگر اسیدهای باقی‌مانده‌ای نیز وجود داشته باشد.

تغییرات دما در طول عملیات بازیابی می‌تواند منجر به تراکم و همچنین انبساط و انقباض پوشش‌های فلزی شود که منجر به سایش مکانیکی و شکستگی سطوح محافظ در پالایشگاه های گاز طبیعی خواهد شد.

 

 

 

واحد فشرده سازی گاز در پالایشگاه

واحد فشرده سازی گاز در پالایشگاه

کمپرسورهای گاز تحت شرایط فشار و دمای بالا کار می‌کنند و می‌توانند اکسیداسیون فلزات و خراب شدن پوشش‌های محافظ را تسهیل کنند – به خصوص اگر میعاناتی در داخل کمپرسورها ایجاد شود.

اگر هوا یا گاز مرطوب وارد سیستم میعان شود، بخار آب  متراکم شده منجر به تشکیل زنگ‌زدگی روی سطح پوشش‌ها می‌شود. علاوه بر این، هر گونه هیدروکربن باقیمانده می‌تواند با آب مخلوط شود تا خوردگی را افزایش دهد.

 

واحد تبرید پروپان

فرآیند خنک‌سازی در واحدهای تبرید می‌تواند منجر به تراکم در سطوح خارجی و داخلی شود. این رطوبت به خصوص در صورت وجود آلاینده‌ها باعث ایجاد زنگ‌زدگی و تخریب پوشش‌ها می‌شود.

 

 

 

  1. تاسیسات پالایش گاز طبیعی

تاسیسات پالایش گاز طبیعی

تأسیسات فرآوری گاز، از جمله آنهایی که در فرآیندهای میعانات گازی، واحدهای جداسازی، واحدهای بازیابی سود سوزآور، شیرین‌سازی پروپان و بوتان و واحدهای کربن‌زدایی اتان نقش دارند، می‌توانند محیط‌های اسیدی و قلیایی ایجاد کنند که منجر به خوردگی و زنگ‌زدگی پوشش‌های محافظ، سقف و دیوارها می‌شود. از جمله:

 

فرایند میعانات گازی

در طی پردازش میعانات گازی، هیدروکربن‌های خاصی می‌توانند گازهای اسیدی (مانند سولفید هیدروژن و دی اکسید کربن) را در اثر حرارت و فشار تولید کنند. این گازها در طی فرایندهای میعان یا رطوبت حل می‌شوند و محلول‌های اسیدی تشکیل می‌دهند که سبب پوسیدگی سطوح فلزی می‌شوند.

سرد شدن جریان‌های گاز در پالایشگاه ها ممکن است منجر به میعاناتی شود و محیط‌های پر رطوبتی را برای زنگ‌زدگی پوشش‌ها ایجاد کند – به خصوص اگر میعانات اسیدی باشند.

 

 

 

 

واحدهای جداسازی

واحدهای جداسازی

واحدهای جداسازی اغلب با آب نمک (آب شور) و هیدروکربن‌ها سروکار دارند و  باعث آسیب به پوشش صنایع نفتی و پالایشگاه های گاز می‌شوند. نمک می‌تواند رطوبت هوا را جذب کند و منجر به خوردگی به خصوص در سطوح فلزی شود.

 

واحدهای بازیابی سود سوزآور

اگرچه از سود سوزآور (هیدروکسید سدیم) برای خنثی کردن ترکیبات اسیدی در جریان گاز استفاده می‌شود، اما جابجایی نامناسب یا پاشیدن آن می‌تواند محیطی قلیایی ایجاد کند. به انواع خاصی از پوشش‌ها در طول زمان آسیب برساند و بر فلزاتی که در برابر خوردگی مقاوم نیستند، ضربه بزند.

صدمات به واحدهای پالایشگاهی زمانی بیشتر می‌شود که این عملیات در دما و غلظت‌های بالا صورت گیرد.

 

 

 

 

 

سوله های شیرین سازی پروپان و بوتان

سوله های شیرین سازی پروپان و بوتان

استفاده از مواد شیمیایی حذف گاز ترش: فرآیندهای شیرین‌سازی اغلب شامل مواد شیمیایی مانند آمین‌ها هستند که می‌توانند خورنده باشند. اگر این مواد به درستی مدیریت نشوند و از مواد ضدخوردگی استفاده نشود، می‌توانند به پوشش‌های محافظ آسیب برسانند.

 

واحد کربن زدایی اتان در پالایشگاه های گاز طبیعی

مشابه فرآیندهای بالا، کربن زدایی اتان، دی اکسید کربن و سایر ترکیبات خورنده تولید می‌کند. به ویژه اگر در این فرآیند میعانات اسیدی تولید شود. در شرایط خاص، تولید هیدرات می‌تواند منجر به انسداد یا تجمع آب و سایر عوامل خورنده بر روی پوشش صنایع گاز و سوله پالایشگاه ها شود.

در کنار همه موارد فوق، میزان رطوبت بالا خوردگی را تشدید می‌کند. وقتی این رطوبت با عوامل خورنده مانند اسیدها یا نمک‌ها ترکیب شود، می‌تواند منجر به واکنش‌های الکتروشیمیایی و زنگ‌زدگی شود.

 

 

 

  1. افزایش غلظت گوگرد در پالایشگاه های گاز و نفت

بازیافت و جامدسازی گوگرد از گازهای اسیدی در پالایشگاه گاز از طریق مکانیسم‌های مختلفی منجر به خوردگی پوشش سقف سوله‌های صنعتی می‌شود.

3. افزایش غلظت گوگرد در پالایشگاه های گاز و نفت

 

رسوبات و باقیمانده‌ها

رسوبات گوگرد: عملیات جامدسازی گوگرد در پالایشگاه های گاز طبیعی می‌تواند منجر به تجمع رسوبات گوگرد در پوشش سوله‌ها از جمله سقف شود. با گذشت زمان، این رسوبات رطوبت را به دام می‌اندازند و مناطقی را ایجاد ‌می‌کنند که در آن به دلیل محیط اسیدی، دیوارها و سقف دچار زنگ‌زدگی می‌شود.

 

 

 

 

 

 

واکنش‌های شیمیایی گوگردی در پالایشگاه های گاز

وقتی گازهای گوگرد مانند سولفید هیدروژن (H2S) یا دی اکسید گوگرد (SO2) با رطوبت موجود در هوا تماس پیدا می‌کنند، برای تشکیل اسیدها واکنش نشان می‌دهند (مانند تولید اسید سولفوریک در سوله های نفت و گاز ). این گازهای اسیدی پوشش‌های محافظ سطوح فلزی را دچار خوردگی و تخریب می‌کنند. گازهای اسیدی در برخورد با رطوبت، ترکیبات خورنده دیگری نیز تولید می‌کنند و با ایجاد واکنش‌هایی، حملات بیشتری به سقف و سایر پوشش‌ها خواهند کرد.

 

عوامل محیطی

سطوح بالای رطوبت می‌تواند اثرات خورنده گازهای اسیدی و رسوب گوگرد را تشدید کند، به خصوص اگر سقف دارای نقص باشد یا به طور صحیح همپوشانی یا آببندی نشده باشد.

نوسانات دما می‌تواند میعان روی سطوح را افزایش دهد و رطوبت حاصل از آن فرآیندهای خوردگی را تسهیل ‌کند. این نوسانات همچنین باعث انقباض و انبساط پوشش‌های فلزی از جمله دیوار و سقف پالایشگاه های گاز می‌شود.

 

 

 

کشش مکانیکی

اگر سازه در طی فرآیندهای بازیابی و جامدسازی گوگرد دچار فشار یا حرکت مکانیکی شود، می‌تواند ترک یا درزهایی در پوشش سقف و دیوار پالایشگاه های گاز ایجاد کند. با این اتفاق، حتی مواد زیرین آن نیز در معرض عوامل خورنده و رطوبت قرار می‌گیرند.

ضربه‌های مکانیکی ناشی از ریزش گوگرد جامد می‌تواند به پوشش‌های سقف آسیب برساند و لایه‌های زیرین را بیشتر در معرض عناصر خورنده قرار دهد.

 

کشش مکانیکی

انتخاب نادرست پوشش برای پالایشگاه های تولید گاز

اگر پوشش سقف صنایع تولیدات گاز برای مقاومت در برابر محیط شیمیایی مانند اسیدها و ترکیبات گوگردی طراحی نشده باشد، پوسیدگی پوشش‌های فلزی زودتر از موعد شروع خواهند شد و به قسمتهای دیگر نیز سرایت خواهند کرد.

 

 

 

 

خوردگی ناشی از میکروب

در محیط‌هایی که ترکیبات حاوی گوگرد وجود دارد، باکتری‌های خاصی می‌توانند رشد کنند و محصولات جانبی خورنده بیشتری تولید کنند که باعث تشدید آسیب‌ها در پوشش‌های پالایشگاه های بزرگ گاز می‌شود.

 

استراتژی‌های کاهش صدمات ناشی از تولیدات گاز و اسید در سوله های صنعتی

برای کاهش آسیب‌ها و خطرات خوردگی، واحدهای پالایشگاه های صنعتی گاز و پتروشیمی می‌توانند تکنیک‌های کاربردی و اثبات شده‌ای را اجرا کنند:

  1. پوشش‌های دیواری، سقفی و محافظ‌ها را طوری انتخاب کنید که به طور خاص برای مقاومت در برابر ترکیبات گوگردی و محیط‌های اسیدی شیمیایی طراحی شده باشند و بتوانند محافظت بیشتری در برابر مواد خورنده ایجاد کنند.

استراتژی‌های کاهش صدمات ناشی از تولیدات گاز و اسید در سوله های صنعتی

 

  1. پس از انتخاب محافظ و پوشش‌هایی با عایق مناسب، پروسه نصب آنها را نیز صحیح و حرفه‌ای اجرا کنید.
  2. بازرسی و نگهداری مکرر می‌تواند علائم اولیه خوردگی را تشخیص دهد و امکان تعمیرات به موقع را فراهم کند.
  3. اجرای سیستم‌های زهکشی و اطمینان از تهویه مناسب برای به حداقل رساندن تجمع رطوبت در سطوح سقف نیز از دیگر نکات مهم جهت پیشگیری پوسیدگی و زنگ‌زدگی در پالایشگاه های نفت و گاز است.

 

بهترین پوشش‌ها جهت رفع زنگ و پوسیدگی در پالایشگاه های گاز و صنایع نفت

همانطور که در این مقاله توضیح دادیم، فرایند تجزیه و تولید در سوله‌های انرژی نفت و گاز یا تاسیسات پالایشگاه، با آسیب‌های اجتناب‌پذیری بر پوشش محافظ مخازن، دیوارها، سقف و غیره همراه است. بخصوص اثرات مخربی بر روی پوشش‌های فلزی خواهند داشت.

موثرترین و بهترین روش جهت پیشگیری یا رفع این صدمات، استفاده از محافظ و پوشش‌های ضدخوردگی است. به طوریکه در برابر مواد شیمیایی، اسید و قلیایی مقاومت بالایی داشته باشد و در عین حال پوششی بهداشتی و مقرون به صرفه باشد.

 

ما به شما نسل جدید پوشش‌های سقف و دیوارپوش‌های ضدخوردگی و بهداشتی UPVC را پیشنهاد می‌کنیم. کارخانه پلی روف، بزرگترین تولیدکننده پوشش‌های ضد اسید، ضدشیمیایی و ضدخوردگی با قیمت منصفانه در ایران است. پیشرو در ساخت و ساز مصالح سبک، بادوام و ایمن برای دیوار و سقف سوله‌های صنعتی و صنایع سنگین.

جهت اطلاعات بیشتر، استعلام قیمت روز و مشاوره رایگان با متخصصان فروش پلی روف تماس حاصل نمایید:

 

34390000 – 011

0465839 – 0912

5495291 – 0911

0465837 – 0911

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *