اولین تولید کننده سقف یو پی وی سی در ایران !

09115495291 - 09120465839- 09120465837

مشاوره با واحد فروش

خانه  »  وبلاگ   »   سقف ضدخوردگی کارخانه نساجی ؛ اثر رنگرزی صنعتی بر سقف سوله نساجی

سقف ضدخوردگی کارخانه نساجی ؛ اثر رنگرزی صنعتی بر سقف سوله نساجی

  • 48 بازدید
  • تاریخ انتشار: 1 ماه پیش
5/5 - (30 امتیاز)

سقف ضدخوردگی کارخانه نساجی ؛ اثر رنگرزی صنعتی بر سقف سوله نساجی

فرایند رنگرزی و مراحل پایانی در سوله های تولید پارچه و چرم، محرک اصلی خوردگی سقف در کارخانه های نساجی هستند که حدود 60 تا 70 درصد مصارف انرژی را تشکیل می‌دهند. مرحله رنگ نیاز به مقدار زیادی انرژی برای تامین یک سری فرآیندهای مکانیکی و شیمیایی دارد تا پارچه/چرم را به مواد قابل استفاده تبدیل ‌کند. بخارات ناشی از مراحل آماده‌سازی نخ نیز در پوسیدگی سقف سوله نساجی تاثیر دارد، اما نه به اندازه مراحل رنگرزی و تکمیل پارچه.

سقف کارخانه نساجی

کیفیت سقف یکی از مواردی است که اغلب در بخش رنگرزی کارخانه های نساجی نادیده گرفته می‌شود و می‌تواند خسارات سنگینی را بر مالکان سوله‌های صنعتی تحمیل کند. استفاده از رنگهای آلی مصنوعی و شیمیایی که اغلب با دما و فشار بالا در تولیدات پارچه و چرم استفاده می‌شوند، یکی از مهمترین دلایل خوردگی سقف های فلزی در کارخانه های نساجی است.

در این مقاله به چگونگی خوردگی و پوسیدگی پوشش‌ها و همچنین معرفی بهترین سقف صنعتی در صنایع تولید پارچه خواهیم پرداخت.

 

 

چرا در سوله و کارخانه های نساجی به سقف ضدخوردگی نیاز داریم؟

سوله‌های نساجی که عملیات رنگرزی را نیز در کارخانه انجام می‌دهند، وابسته به آب داغ و حرارت هستند. رنگرزی فرآیندی است که در صنایع تولید پارچه و چرم برای رنگ کردن منسوجات به دمای 90 تا 130 درجه سانتیگراد – بنا به نوع دستگاه رنگرزی – لازم است. دمای این فرآیند توسط دیگ‌های بخار تامین می‌شود. استفاده از دمای بالا به جهت تثبیت و افزایش مقاومت رنگ روی پارچه و چرم ضروری است.

چرا در سوله و کارخانه های نساجی به سقف ضدخوردگی نیاز داریم؟

 

مشکلات سقف در کارخانه های رنگرزی صنایع نساجی چیست؟ با توجه به حرارت بالایی که این دیگ های بخار داخل کارخانه نساجی ایجاد می‌کنند اولین مصالح ساختمانی که مورد عنایت این بخارات قرار می‌گیرند سقف سوله است. معمولا دمای نزدیک به سقفِ کارخانه‌های تولید پارچه بسیار بالاتر از سایر مناطق آن است. این نشان می‌دهد حرارت داخل به طور قابل توجهی بر خوردگی و پوسیدگی سقف تاثیر می‌گذارد. راه‌حل‌های فنی از جمله افزایش انعکاس سطح سقف و افزودن عایق‌های حرارتی ممکن است برای بهبود عملکرد حرارتی آن تا حدودی موثر باشند. اما در نهایت می‌بینیم که با وجود این هزینه‌های جانبی، هنوز هم سقف فلزی در کارخانه های نساجی زنگ می‌زند. در نتیجه باید به دنبال پوشش سقفی باشیم که ذاتا دارای خواص ضدخوردگی باشد.

 

نقش حرارت و بخار کوره های رنگرزی در صنایع نساجی

انرژی مهمترین قسمت در سوله‌های نساجی است – هر بخش از زنجیره تامین آن انرژی‌بر است و این صنعت در شمار بالاترین مصرف کنندگان انرژی است. حدود 23 درصد انرژی منسوجات در بافندگی، 34 درصد در ریسندگی، 38 درصد در فرآوری شیمیایی و رنگرزی و 5 درصد دیگر برای مقاصد متفرقه مصرف می‌شود. انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از مصرف انرژی در شهرک‌های صنعتی نساجی تا حد زیادی مربوط به استفاده از زغال سنگ و گاز طبیعی است. این منابع کمیاب برای تولید برق و گرما در کارخانه های ریسندگی و بافندگی صدمات جبران‌ناپذیر و مشکلات متعددی را برای سقف سوله و کارخانه های نساجی ایجاد کرده‌اند.

نقش حرارت و بخار کوره های رنگرزی در صنایع نساجی

در صنعت رنگرزی کارخانه های نساجی معمولاً از دیگ‌های پکیج گازی یا دوگانه سوز با سوخت نفت/گاز برای بالا بردن دما استفاده می‌کنند. تنها تعداد کمی از شرکت‌ها محصولات زغال‌سنگ به‌کار می‌برند، زیرا این سیستم‌ها کثیف و نسبتاً پرهزینه هستند. گاز به عنوان یک سوخت تمیز، راحت و باکیفیت نیازی به مخازن ذخیره سوخت یا خطوط توزیع گرما ندارد و خورندگی کمتری نسبت به نفت یا زغال سنگ دارد.

 

 

تاثیر مواد شیمیایی رنگرزی در شهرک های صنعتی بر سقف کارخانه نساجی

کارخانه های نساجی و ریسندگی در شهرک های صنعتی از جمله نخ و چرم، رنگ‌ها، مواد کمکی و شیمیایی به منسوجات خود اضافه می‌کنند. از جمله سورفکتانت‌ها، اسیدها، قلیا/بازها، الکترولیت‌ها، حامل‌ها، عوامل ترازکننده، تقویت‌کننده، عوامل کیلیت‌کننده، روغن‌های امولسیون‌کننده، مواد نرم‌کننده و غیره .

تاثیر مواد شیمیایی رنگرزی در شهرک های صنعتی بر سقف کارخانه نساجی

 

اعمال این مواد شیمیایی و تاثیر مخرب آن‌ها به صورت بخارات خورنده بر سقف کارخانه های نساجی ظاهر می‌شود. برای مثال، پارچه‌های خودرو نباید پس از قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض نور خورشید رنگ و سو رفته شوند. برای به دست آوردن این خواص انواع مختلف رنگ و افزودنی‌های شیمیایی در مراحل پایانی تولیدات پارچه به کار می‌برند. همچنین در برخی از صنایع نساجی، رنگرزی را  با استفاده از رنگدانه‌ها (رنگدانه‌با رنگ‌ فرق دارد به دلیل نشان ندادن میل ترکیبی شیمیایی یا فیزیکی با الیاف.) و  بایندرها – که نوعی پلیمر هستند که رنگدانه را روی الیاف تثبیت می‌کنند – انجام می‌دهند. برای اینکه این مواد شیمیایی، اسیدی و بازی نتوانند باعث زنگ‌زدگی سقف کارخانه های نساجی و سوله های صنعتی شوند که با بخارات زیاد در بخش تولید سروکار دارند، باید از سقف های پلیمری با پوشش مقاوم و ضدخوردگی مانند UPVC و PVC استفاده کنید.

 

 

تاثیر حرارت تولید رنگ بر سقف کارخانه نساجی و چرم سازی

برخی از ماشین‌های رنگرزی فقط تا دمای 100 درجه سانتیگراد کار می‌کنند. با این حال، دستگاه را می‌توان تحت فشار قرار داد و امکان استفاده از دمای بالاتر از 100 درجه سانتیگراد را نیز فراهم کرد. پنبه، ابریشم مصنوعی، نایلون، پشم و برخی الیاف دیگر در دمای 100 درجه سانتیگراد یا کمتر به خوبی رنگ می‌شوند. پلی استر و برخی دیگر از الیاف مصنوعی در دمای بالاتر از 100 درجه سانتیگراد بهتر رنگ می‌شوند.

تاثیر حرارت تولید رنگ بر سقف کارخانه نساجی و چرم سازی

با توجه به شرایط سخت دما و رطوبت در فرآیند رنگرزی و تکمیل، دیگ‌ها نیاز به تامین مداوم بخار در دماها و فشارهای بالای دارند. بنابراین، استفاده از سقف ضدخوردگی با قیمت اقتصادی در رنگرزی و چاپ منسوجات جهت صرفه‌جویی در هزینه‌های سوله چرم و پارچه جهت بهبود راندمان کاری سقف ضروری است.

 

چاپ و رنگرزی منسوجات یک صنعت پرمصرف انرژی است که گرمای دیگ بخار عامل اصلی ایجاد مشکلات و خوردگی در سقف کارخانه ها و سوله های نساجی است. در فرآیند رنگرزی پارچه، بخار تولید شده توسط بویلرها نه تنها برای گرم کردن سیلندرهای رنگرزی استفاده می‌شود، بلکه در تجهیزات خشک کردن و تامین گرمای مورد نیاز برای سایر فرآیندها نیز کاربرد فراوانی دارد. این وابستگی زیاد به تانکرهای بخار برای تولید پارچه و چرم، گرم شدن سقف را به عاملی اجتناب‌ناپذیر در صنعت رنگرزی منسوجات تبدیل می‌کند.

چرا نباید از سقف فلزی برای سقف کارخانه نساجی استفاده کنیم؟

چرا نباید از سقف فلزی برای سقف کارخانه نساجی استفاده کنیم؟

 

اکسیژن موجود در آب و رطوبت روی هر نوع سقف فلزی اکسید آهن ایجاد می‌کند که معمولاً آن را به عنوان زنگ می‌شناسند. اگرچه سازه‌های فولادی غیرقابل نفوذ و صلب به نظر می‌رسند اما مولکول‌های آب در شکاف‌های میکروسکوپی فلز ورود می‌کنند. اکسیژن موجود در بخش رنگرزی در فضای سوله‌های نساجی در رطوبت ناشی از حرارت دیگ‌ها حل می‌شود و لایه‌ای از زنگ را بر سقف کارخانه ایجاد می‌کند. ضمن آنکه سقف‌های فلزی با مواد شیمیایی و اسیدی موجود در تانکرهای رنگرزی واکنش می‌دهند. همین موضوع خوردگی پوسیدگی سقف های فلزی و گالوانیزه را در سوله‌های نساجی تسریع می‌کند.

 

از چه پوششی برای رفع خوردگی سقف سوله نساجی استفاده کنیم؟

 سقف مناسب برای کارخانه‌های تولید منسوجات چیست؟ یو پی وی سی UPVC (پلی وینیل کلراید غیرپلاستیکی) به دلیل ویژگی‌های منحصربه فرد، یکی از بهترین مصالح ساختمانی برای سقف‌سازی در صنایع نساجی، چاپ و رنگرزی می‌باشد. سقف یو پی وی سی با خواص هم‌پوشانی کامل ورق‌ها و ضدرطوبت خود پوششی محافظ و ضدآب برای سقف کارخانه های نساجی و سوله های صنعتی است که از بخارات و فشار آب زیاد رنج می‌برند. به این ترتیب هزینه‌های انرژی مرتبط با گرمایش یا سرمایش کارخانه را نیز کاهش می‌دهد.

خرید سقف مقرون به صرفه برای سوله تولیدات پارچه و چرم

خرید سقف مقرون به صرفه برای سوله تولیدات پارچه و چرم

ورق‌های ضدخوردگی یو پی وی سی از نظر هزینه مصالح و نصب مقرون به صرفه‌تر از بسیاری از مصالح سقفی دیگر از جمله پوشش‌های فلزی هستند. وزن سبک، دوام بالا و حداقل هزینه‌های نگهداری طولانی‌مدت بر کاهش قیمت سقف UPVC در سوله های نساجی پارچه و کارخانه های چرم‌سازی می‌افزاید. سقف اقتصادی و ضدخوردگی UPVC همچنین دارای خواص ضدحریق است که می‌تواند در شرایط صنعتی در مقابل فشار، آتش و دمای بالای کوره‌های صنعتی، ایمنی کافی را ایجاد کند.

برای مشورت در زمینه پروژه‌های صنعتی خود و انتخاب بهترین سقف سوله با مشاوران ما در ارتباط باشید:

 

5495291 – 0911

0465839 – 0912

0465837 – 0911

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *