اولین تولید کننده سقف یو پی وی سی در ایران !

09115495291-01134390000- 09120465839-09120465837

مشاوره با واحد فروش

خانه  »  وبلاگ   »   سقف پتروشیمی مقاوم در برابر گرما و مواد شیمیایی کدام است؟

سقف پتروشیمی مقاوم در برابر گرما و مواد شیمیایی کدام است؟

  • 50 بازدید
  • تاریخ انتشار: 1 ماه پیش
4.6/5 - (25 امتیاز)

سقف پتروشیمی مقاوم در برابر گرما و مواد شیمیایی کدام است؟

در مقاله امروز پلی روف به بررسی نقش سقف مقاوم در برابر حرارت بالا و فرآورده‌های نفت و گاز در مجتمع‌های پتروشیمی و پالایشگاه‌ها خواهیم پرداخت. اجرای سقف های‌ مقاوم در برابر مواد شیمیایی در شرایط سخت محیطی، باعث افزایش طول عمر و کاهش هزینه‌های اضافی در واحدهای پتروشیمی می‌شود.

سقف پتروشیمی

دماهای بالا و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ناشی از فرآورده‌های نفتی می‌تواند به طور قابل توجهی بر طول عمر تاسیسات صنعتی به ویژه سقف کارخانه‌های پتروشیمی تأثیر بگذارد. در زیر به مهمترین این عوامل اشاره می‌کنیم.

 

 

 

 

 

تاثیر دمای بالا و مواد شیمیایی بر سقف کارخانه‌های پتروشیمی

تخریب متریال

–  انبساط حرارتی: دمای بالا می‌تواند باعث انبساط پوشش اغلب سقف‌ها و ایجاد فشار بر درز و اتصالات شود. در نتیجه احتمال ترک خوردگی، کنده شدن و نشت سقف را افزایش می‌دهد.

تاثیر دمای بالا و مواد شیمیایی بر سقف کارخانه‌های پتروشیمی

–  خوردگی: مواد شیمیایی موجود در فرآورده‌های پتروشیمی مانند اسیدها، حلال‌ها و هیدروکربن‌ها می‌توانند با گذشت زمان مصالح سقفی را تخریب کنند. به عنوان مثال، انواع خاصی از پلاستیک‌ها، فایبرگلاس‌ها و غشاها ممکن است انسجام خود را از طریق واکنش‌های شیمیایی از دست بدهند که منجر به شکنندگی یا نرم شدن پوشش‌ها می‌شود.

 

از دست دادن خواص حفاظتی سقف پتروشیمی

–  اشعه ماوراء بنفش: دمای بالا اغلب با قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV)  نیز مرتبط است. اشعه ماوراء بنفش می‌تواند مواد سقف بر پایه پلیمر را تجزیه کند و منجر به کاهش ضخامت و ویژگی‌های محافظتی مانند ضدآب بودن سقف شود.

از دست دادن خواص حفاظتی سقف پتروشیمی

–  ضعف حرارتی: قرار گرفتن مداوم در معرض دماهای بالای تولیدات پتروشیمی، تخریب سقف را تسریع کرده، عمر مفید آن را کوتاه می‌کند. در نتیجه، بیشتر آن را مستعد ترک خوردن یا پوسته‌شدن می‌‌سازد.

 

افزایش نشت

–  شکست: انبساط و انقباض مکرر ناشی از نوسانات دما می‌تواند سقف و اتصالات آن را ضعیف کند و خطر نشتی را افزایش دهد.

–  تبخیر سخت و تجمع آب: حرارت و دمای بالای دستگاه‌های پتروشیمی باعث می‌شود تا فرایند تبخیر در فضای کارخانه با مشکل روبه‌رو شود. قضیه زمانی بحرانی می‌شود که سقف دچار ترک نیز باشد. در این صورت هر گونه آب انباشته به دلیل مشکلات سقف یا زهکشی ضعیف می‌تواند آسیب را تشدید کند و نشت را افزایش دهد.

 

عایق ضعیف سقف پتروشیمی

عایق ضعیف سقف پتروشیمی

–  رسانایی حرارتی: دمای بالا، اثربخشی عایق سقف پتروشیمی را کاهش می‌دهد. اگر عایق به خطر بیفتد، هزینه‌های انرژی سرمایشی بیشتر می‌شود و بر کنترل آب و هوای داخلی تأسیسات پتروشیمی تأثیر منفی می‌گذارد.

–  تجمع رطوبت: قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی همراه با اثرات حرارتی به حفظ رطوبت در سیستم‌های سقفی کمک کرده منجر به رشد کپک و تخریب ساختار پایه‌ای سازه‌ها می‌شود.

 

 

خطر آتش سوزی

خطر اتش سوزی

– قابلیت اشتعال: پوشش‌های سقف پتروشیمی اغلب به دلیل حرارت گازها و بخارات قابل اشتعال مرتبط با فرآورده‌های نفتی، در معرض حریق هستند که خطرات آتش‌سوزی در داخل کارخانه را افزایش می‌دهد.

– تخریب عایق ضدحریق: در این صورت اگر سقف مناسب نباشد و حتی دارای خواص ضد حریق نیز باشد، ممکن است تاثیر آن به مرور زمان و به دلیل قرار گرفتن در معرض حرارت و مواد شیمیایی کاهش یابد و از ایمنی تأسیسات در برابر آتش بکاهد.

 

چالش های تعمیر و نگهداری

چالش های تعمیر و نگهداری

– بازرسی های منظم مورد نیاز: واحد‌های پتروشیمی در معرض دماهای بالا، گازها و مواد شیمیایی مضری هستند. بنابراین نیاز به بازرسی و نگهداری مکرر دارند تا آسیب را قبل از اینکه منجر به مشکلات قابل توجهی شود شناسایی کنند. این می‌تواند هزینه‌های عملیاتی سقف کارخانه را افزایش دهد. همچنین تعمیرات این سقف‌ها ممکن است به مواد یا تکنیک‌های تخصصی پیچیده‌تری نیاز داشته باشد. بنابراین تلاش برای انتخاب بهترین سقف مخصوص سقف سوله ها و کارخانه‌‌‌های پتروشیمی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

 

 

گازهای شیمیایی و رطوبت در واحدهای پتروشیمی

در صنعت پتروشیمی، فرآیندها و عملیات مختلف می‌توانند منجر به انتشار گازهایی شوند که باعث افزایش گرما، رطوبت و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی در محیط کارخانه شوند. همچنین در خوردگی سقف نقش داشته باشند.

در اینجا به معرفی برخی از مهمترین این گازها در تولیدات پتروشیمی و تاثیر آنها بر سقف خواهیم پرداخت:

 

VOCs (ترکیبات آلی فرار)

نقش دی اکسید کربن بر خوردگی سقف پتروشیمی

این ترکیبات حین تولید و فرآوری مواد پتروشیمی اعم از حلال‌ها و سوخت‌ها انتشار می‌یابند.  VOC ها می‌توانند با تبخیر شدن، رطوبت بیشتری ایجاد کنند. همچنین از طریق واکنش‌های گرمازا یا از طریق انرژی تولید شده در فرآیندهایی مانند احتراق، باعث افزایش گرمای زیر سقف می‌شوند. با ایجاد رطوبت و خوردگی سقف، از عمر آن می‌کاهند.

 

نقش دی اکسید کربن بر خوردگی سقف پتروشیمی

این گاز طی فرآیندهای احتراق مانند کوره‌ها، دیگ‌ها یا سایر تجهیزات مورد استفاده برای گرمایش تولید می‌شود.  CO2دما را در مناطق مسقف افزایش می‌دهد و در اثر گلخانه‌ای نقش دارد. در حالی که کمتر به طور مستقیم در خوردگی دخالت دارد، سطوح بالای CO2 در حضور رطوبت، اسید کربنیک تولید کرده و پوسیدگی سقف های پتروشیمی را دوچندان می‌کند.

 

CH4 (متان)

نقش دی اکسید کربن بر خوردگی سقف پتروشیمی

یکی از اجزای اصلی گاز طبیعی، متان است که اغلب در طی فرآیندهای استخراج و پالایش سوله‌های پتروشیمی آزاد می‌شود. متان یک گاز گلخانه‌ای قوی است که منجر به افزایش دمای محیط می‌شود و هنگامی که با سایر شرایط جوی ترکیب می‌شود بر رطوبت سقف صنایع شیمیایی می‌افزاید.

 

تاثیر هیدروژن سولفید یا  H2S بر اجرای سقف پتروشیمی

در طی فرآیند پالایش، به ویژه در فرآوری نفت ترش (sour crude) و از تجزیه مواد آلی آزاد می‌شود. در حالی که H2S سهم قابل توجهی در گرما ندارد، قابل اشتعال است و می‌تواند از طریق احتراق باعث تولید گرما شود و ایمنی و سلامت در محل کار را تحت تاثیر قرار دهد.

تاثیر هیدروژن سولفید یا  H2S بر اجرای سقف پتروشیمی

سولفید هیدروژن در صورت ترکیب شدن با رطوبت محیط منجر به تشکیل اسید سولفوریک می‌شود و در نتیجه باعث خوردگی سازه‌های فلزی از جمله سقف‌ های پتروشیمی می‌شود.

 

 

NOx (اکسیدهای نیتروژن)

انتشار اکسیدهای نیترو‌ژن محصول فرعی فرآیندهای احتراق در دمای بالا است که اغلب در بویلرها، مشعلها و موتورهای پتروشیمی و پالایشگاه‌ها منتشر می‌شود و گرما را افزایش می‌دهد. می‌تواند سطح رطوبت را به دلیل واکنش‌های شیمیایی در جو افزایش دهد.

این گاز با بخار آب ترکیب می‌شود و اسید نیتریک تشکیل می‌دهد که خورنده است و به پوشش‌صنایع پتروشیمی آسیب می‌رساند.

 

SO2 (دی اکسید گوگرد)

در طی احتراق، سوخت‌های حاوی گوگرد از فرآیندهای شیمیایی مختلف منتشر می‌شوند و به تولید گرما از طریق فرآیندهای احتراق کمک می‌کنند.

وقتی دی اکسید گوگرد با رطوبت ترکیب شود اسید سولفوریک تشکیل می‌دهد که بسیار خورنده است و به مرور زمان منجر به خوردگی در سقف ‌های پتروشیمی می‌شود.

 

ترکیب گازها

– توجه به این نکته ضروری است که تعامل بین این گازها می‌تواند منجر به تولید گرما و رطوبت نیز شود. به عنوان مثال، واکنش‌های شیمیایی گرمازا شامل هیدروکربن‌های مختلف می‌تواند گرما را آزاد کند، در حالی که تبخیر ترکیبات می‌تواند رطوبت را افزایش دهد.

 

چرا پلی‌روف بهترین تولیدکننده و مجری سقف پتروشیمی در ایران است؟

سقف پتروشیمی

در حالی که ساخت سقفی که بتواند به طور همزمان در برابر مواد شیمیایی،  رطوبت، گرما و خوردگی مقاومت کند، تقریبا غیر ممکن به نظر می‌رسد، پلی روف سالهاست که این امر را ممکن ساخته است.

شرکت پلی روف، اولین تولیدکننده پوشش‌های سقف و دیوارپوش یو پی وی سی (UPVC) در ایران است. دیوار و سقف خنک، عایق حرارتی و رطوبتی، ضدمواد شیمیایی و ضدخوردگی که بهترین انتخاب برای کارخانه‌های صنعتی، پتروشیمی، پالایشگاه و سوله‌های بهداشتی است را از پلی روف سفارش دهید:

اطلاعات بیشتر در خصوص محصولات جدید و متنوع پلی روف و مشاوره با ما:

 

 

34390000 – 011

0465839 – 0912

5495291 – 0911

0465837 – 0911

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *