اولین تولید کننده سقف یو پی وی سی در ایران !
خانه » دستهبندی نشده • وبلاگ » راهحل خوردگی سوله نمک ؛ تاثیر بخارات نمک بر پوسیدگی سقف
سنگ نمک از معادن و همچنین از طریق تبخیر آب دریا (نمک دریا) و آب چشمههای غنی از مواد معدنی در استخرهای کم عمق سوله های نمک تصفیه و فرآوری میشود. از تولیدات جهانی سالانه حدود 300 میلیون تن نمک در کارخانجات و سوله های صنعتی، تنها درصد کمی از آن را برای مصرف خوراکی استفاده میکنند. بیشترین استفاده از نمک (کلرید سدیم) به عنوان ماده اولیه برای تولید غذا، مواد شیمیایی، سود سوزآور، تصفیه آب و غیره است. همچنین در فرآیندهای تولید پلاستیک، خمیر کاغذ و بسیاری از محصولات دیگر کاربرد دارد.
کاربردهای دیگر شامل فرآیندهای تهویه آب، یخزدایی بزرگراهها و کاربرد در کشاورزی است. یکی از مهمترین علتهای تولید نمک برای آشپزی و تهیه بسیاری از غذاهای فرآوریشده است.
در این مقاله به بررسی تاثیر گازهای تولید نمک بر سقف سولهها و انبارهای صنعتی خواهیم پرداخت. اینکه اساسا چرا سقف سوله نمک پوسیده میشود و بهترین روش برای رفع خوردگی آن چیست؟
تولید نمک فرآیندی است که در آن آب نمک طبیعی (از دریا، دریاچه، سنگ نمک و غیره) را به مجموعهای از حوضچههای کمعمق و به هم پیوسته داخل سوله هدایت میکند. با گذشت زمان، آب در میان توالی محفظههایی حرکت میکند که با تبخیر آب، محلولهای آب نمک ایجاد میشود. عملیات تا زمانی ادامه دارد که همه محلولِ اشباع شده تبخیر شود و کریستالهای نمک به جا بگذارند. این روش، نمک را با کیفیت و خلوص بالای 6/99 % تا 100% تولید میکند. در طی فرایند انحلال، برخی از پوششهای سوله نمک از جمله سقف در معرض بیشترین عناصر شیمیایی و گازهای خورنده قرار دارند.
تولید آب نمک تبخیر شده، که به “محلول دانههای استخراجی” نیز معروف است، فرآیند تبخیر محلول برای تشکیل کریستالهای نمک در تانکرهای سوله است. آب شیرین به رسوبات نمک زیرزمینی تزریق میشود و فرایند انحلال نمک اشباع را انجام میدهد. سپس این آب نمک به محفظه پمپ و در آنجا جوشانده میشود و جهت ایجاد کریستالهای نمک تبخیر میگردد. این روش تولید نمک برای استفاده در مواد غذایی ایدهآل است. زیرا نمک با کیفیت و خلوص بالاتر از 99 ٪ خالص میشود.
در تولید نمک خوراکی در سولههای صنعتی، چند گاز خورنده در طی مراحل مختلف فرآیند تولید میشود. از جمله:
کلر (Cl2) گازی است که معمولاً در عملیات تولید نمک استفاده میشود، برای مواد خاصی از جمله سطوح فلزی مانند سقف کارخانهها بسیار خورنده است. وقتی بخارات این گاز با جنس فولاد یا آلومینیوم تماس پیدا کند، واکنش شیمیایی ایجاد شده روند خوردگی سقف را تسریع میکند. وجود رطوبت در فضای داخل سوله نمک میتواند اثرات خورنده گاز کلر را بیشتر کند.
بیشتر بدانید: خوردگی سقف فلزی
– از سیستمهای تهویه و مهار مناسب برای جلوگیری از انتشار گاز کلر در انبار سوله نمک اطمینان حاصل کنید.
– مواد سقفی مقاوم در برابر خوردگی، مانند PVC و UPVCکه دارای عدم/حداقل خوردگی ناشی از انتشارات انحلال نمک هستند ، انتخاب کنید.
– به طور مرتب سقف را بازرسی و نگهداری کنید تا هر گونه علائم خوردگی را زود تشخیص داده و اقدامات اصلاحی مناسب را انجام دهید.
– برای محافظت سقف از قرار گرفتن مستقیم در معرض گاز کلر و سایر عوامل خورنده، از پوششهای محافظ یا مهارکنندههای خوردگی استفاده کنید.
در صنعت تولید نمک، دی اکسید گوگرد (SO2) را میتوان از طریق چندین فرآیند تولید کرد. به ویژه وقتی ترکیبات حاوی گوگرد نیز از قبل در سوله تولید نمک وجود دارند. بخارات این گاز از طریق احتراق سوختهای حاوی گوگرد، واکنشهای شیمیایی شامل ترکیبات گوگرد و تجزیه نمکهای سولفات به وجود میآید.
پس از آزاد شدن، SO2 میتواند به دلیل ماهیت خورنده خود، تشکیل باران اسیدی، تماس مستقیم با مواد سقف و افزایش حفظ رطوبت منجر به زنگزدگی سقف شود. برای کاهش این اثرات و جلوگیری از خوردگی سقف صنایع تولید نمک، ضروری است که انتشار گازهای گلخانهای را کنترل کنند، از مواد مقاوم مانند سقف یو پی وی سی و پلیمری در برابر خوردگی استفاده کنند و تعمیر و نگهداری منظم سیستمهای سقفی را به درستی انجام دهند.
گاز هیدروژن سولفید در حین تجزیه مواد آلی دریا یا استخرهای آب نمک در سوله آزاد میشود. گازی خورنده است که هنگام واکنش با رطوبت هوا میتواند منجر به تشکیل اسید سولفوریک شود. این اسید مواد سقف فلزی را خورده و منجر به زنگزدگی و تضعیف ساختار آن شود.
برای کاهش اثرات H2S و H2SO4 روی سقف سوله و صنایع تولید نمک، اجرای سیستمهای تهویه مناسب، استفاده از مواد مقاوم در برابر خوردگی و انجام تعمیر و نگهداری و بازرسیهای منظم ضروری است. استفاده از پانلهای یو پی وی سی از جمله موثرترین روشهای محافظتی و رفع خوردگی سقف در صنایع تولید نمک است.
انتخاب پوششهای ضد اسید و مصالح ضد خوردگی سقفی برای انبارهای تولید نمک بسیار مهم است. فلزاتی که در برابر تخریب تولیدات نمک مقاوم نیستند (حتی سقف گالوانیزه)؛ در حضور این بخارات شیمیایی احتمال پوسیدگی سریعتری دارند.
بخارات و گازهای شیمیایی حاصل از تشکیل نمک از طریق تولید اسیدهای خورنده، افزایش زمان نگهداری رطوبت و واکنشهای الکتروشیمیایی میتوانند منجر به پوسیدگی، زنگزدگی و خوردگی قابل توجه سقفهای فلزی شوند. انتخاب سقف مناسب و پوششهای محافظ برای کاهش این اثرات و افزایش طول عمر سقف فلزی در چنین محیطهایی ضروری است.
علاوه بر گازهای فوق؛ سایر گازها برای مثال دی اکسید کربن نیز در حالی که معمولاً به میزان کم، خورنده محسوب نمیشود؛ میتواند در ترکیب با آب/رطوبت، اسید کربنیک تشکیل دهد که این منجر به فرسایش و خوردگی سقفهای فلزی در سوله های نمک میشود.
معمولا در هر 3 روش تولید نمک (تبخیر آب شور در استخر، روش تحت خلا و تبخیر دانهای یا گرینر) محلول آب نمک نیاز به جوشیدن و تصفیه دارد. به عبارت دیگر در هر مرحله با استفاده از گرمای شدید و پمپاژ آب، نمک خالصتری به دست میآید. اما در هر مرحله گازهایی نیز تولید میشود که بخصوص بر پوششهای فلزی اثر مخرب دارند و باعث خوردگی و پوسیدگی پوشش سقف سوله میشوند.
سقف سوله نمک را چه بزنیم که پوسیده نشود؟
برای جلوگیری از پوسیدگی یا خوردگی سقف صنایع تولید و ذخیره نمک استفاده از ورقهای مقاوم در برابر خوردگی با خواص ضدشیمیایی مانند UPVC، فایبرگلاس، سقف پلیمری یا شیشهای با روکش مخصوص ضروری است. ورقهای یو پی وی سی سپیدفام وارنا با وجود بایندرهای محکم، رنگ ثابت و خواص ضدسوراخ شدگی، بهترین سقف مقاوم و ضد پوسیدگی برای انبار و سولههای نمک بخصوص در مناطق گرم میباشد.
هنگام خرید سقف مناسب برای برای کارخانه صنعتی تولید نمک، توجه به مصالح سقفی که مقاومت بالایی در برابر خوردگی، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و عوامل محیطی دارند، نیاز داریم. مواد بام همچنین باید بادوام، نیاز به نگهداری کم و مقرون به صرفه باشند تا از طول عمر و راندمان بالا در یک محیط صنعتی خشن مانند سوله نمک اطمینان حاصل کنیم.
قیمت خرید ورقهای یو پی وی سی ضد زنگ، عمدتا بسته به ضخامت، فاصله زیرسازی و محل احداث کارخانه نمک، متفاوت است.
پوششهایUPVC با ضخامت ورق شروع از 7/1 میل تا 5 میلیمتر و ساندویچ پانلهای یو پی وی سی از ضخامت 6 میلیمتر تا 4 سانتیمتر تولید و با قیمت کارخانه عرضه میشوند. لطفا برای اطلاعات بیشتر با مشاوران وارنا تماس بگیرید.
UPVC (پلی وینیل کلرید غیرپلاستیکی) به دلیل مقاومت استثنایی آن در برابر خوردگی، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و زیرسازی بهینه، بهترین جنس سقف برای سوله تولید نمک در محسوب میشود، که آن را برای محیطهای خشن که احتمال تخریب سقف های سنتی یا فلزی بالاست، ایدهآل میسازد.
با توجه به اینکه شرکتهای بزرگ تولید نمک خوراکی و صنعتی در شعبات و شهرهای مختلف – ایران یا خاورمیانه – وجود دارند یا در حال احداث هستند، لزوم انتخاب سقف ضدشیمیایی و پوششهای ضداسید جهت جلوگیری از خوردگی این سازهها از اهمیت بالایی برخوردار است.
اگر در فکر خرید سقفی هستید که سرعت اجرای بالایی داشته باشد و در هزینههای اجرایی آن صرفهجویی کند، پوششهای یو پی وی سی کارخانجات سپیدفام وارنا را به شما معرفی میکنیم.
ممکن است از پوسیدگی و تخریب سقف فلزی در انبار سوله نمک خود رنج میبرید. یا ممکن است به فکر تعمیر و تعویض ورقها باشید. قبل از هر اقدامی لطفا با مشاوران سپیدفام وارنا تماس بگیرید تا از بهترین و مقرونبهصرفهترین روش جهت ترمیم یا نوسازی سقف خود باخبر شوید.
ورقهای سقف UPVC وارنا، خودعایق و مقاوم هستند. مخصوصا جهت خنثی کردن اثر منفی فعل و انفعالات تولیدات شیمیایی، اسیدی، آلکالین و غیره. آنها در سوله های تولید و فرآوری ید و نمک خوراکی طراحی میشوند.
اجرای پوشش ارزان سقف UPVC از جنس پلی وینیل کلراید سخت در کارخانههای نمک ایران، از جمله نمک سمنان، گرمسار، قزوین، دماوند، کارخانه نمک سپهر، راهداریها و … قابلیت اجرا و زیرسازی اقتصادی و آسانی دارد. همچنین شما را از پرداخت هزینههای تعمیر و نگهداری سقف در آینده بینیاز میسازد.
شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر در خصوص انواع پوششها و پانلهای یو پی وی سی در سولههای چند منظوره، از مشورت متخصصان سپیدفام وارنا بهرهمند شوید:
5495291 – 0911
0465839 – 0912
0465837 – 0911